Renault: Η “συνταγή” για τα ηλεκτρικά 4 και 5 

Η «συνταγή» για τα ηλεκτρικά 4 και 5 


Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι η ηλεκτροκίνηση και τα EV έχουν τις δικές τους, ξεχωριστές από τα θερμικά αυτοκίνητα, σχεδιαστικές «απαιτήσεις», με στόχο την όσο γίνεται μεγαλύτερη αυτονομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Renault, αυτό οδηγεί σε γενικές γραμμές σε ένα «ψυχρό» και «απρόσωπο» design, από το οποίο η ίδια προσπαθεί να ξεφύγει για τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αναβιώνοντας στο άμεσο μέλλον τα θρυλικά Renault 4 και 5 ως EV.

“Ελπίζω να υπάρχει περισσότερη ποικιλία στο μέλλον για τα EV και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τα Renault 5 και Renault 4 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά θα διατηρήσουν τη θρυλική τους μορφή”, τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης του Ομίλου Renault, Laurens van den Acker.

Η «επαναφορά» εμβληματικών μοντέλων, όπως τα Renault 4 και 5, αποτελεί «ακαταμάχητη» επιθυμία για τον CEO της φίρμας, Luca de Meo. Άλλωστε, υπό την καθοδήγησή του η FIAT αναβίωσε το 500 τη δεκαετία του 2000 και με τη μετακίνησή του στη γαλλική φίρμα «άναψε το πράσινο φως» για την επιστροφή των παλιών, πετυχημένων, μοντέλων.


Το Renault 5 παρουσιάστηκε ως concept car στις αρχές του 2021 και βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών πριν την παρουσίασή του, ενώ το Renault 4 έκανε ντεμπούτο, επίσης ως concept car, στο περυσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και αναμένεται να βγει από τη γραμμή παραγωγής το 2025.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *