Renault – Γενεύη: Τα ξεχωριστά ηλεκτρικά οχήματα

Ξεχωριστά οχήματα που δημιουργήθηκαν μέσω του προγράμματος “5 Movements”, σε συνεργασία με πέντε γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις κινητικότητας, θα παρουσιάσει η Renault στην 91η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.


Ξεκινάμε με την Reverso, η οποία θα μας συστήσει την πρώτη πτυσσόμενη ιστιοπλοϊκή λέμβο, διαστάσεων 3,40 x 1,45 μ., που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί σε τέσσερα ανεξάρτητα μέρη, καθιστώντας εύκολη την αποθήκευση και μεταφορά της. Ζυγίζει μόλις 16,8 κιλά και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει στο νερό είναι 45 χλμ./ώρα.

Συνεχίζουμε με το Evol BMX, το οποίο είναι το πρώτο ηλεκτρικό BMX ποδήλατο που τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 500W και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 45 χλμ./ώρα, έχοντας αυτονομία 40 χλμ. και βάρος 13 κιλά.

Σειρά έχει το Seacer, το πρώτο ηλεκτρικό τζετ σκι. Δημιουργήθηκε στη νοτιοανατολική Γαλλία, έχει αποσπάσει βραβείο σχεδίασης, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναφέρουν μέγιστη ταχύτητα 77 χλμ./ώρα, βάρος 65 κιλά και αυτονομία έως και 2 ώρες.

Επόμενο στη λίστα είναι το Moonbike, το πρώτο ηλεκτρικό snowmobile. Είναι ελαφρύ (90 κιλά) και ευέλικτο, μπορεί να φτάσει τα 40 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία 3 ωρών. Δε χρησιμοποιεί αλυσίδα και ιμάντες, επομένως απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, ενώ στο πίσω τμήμα έχει ερπύστρια και στο μπροστινό σανίδα. Κατασκευάστηκε στις Άλπεις και έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.


Κλείνουμε με την Plume foil, μια ηλεκτρική σανίδα υδροπτέρυγας που υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Είναι αποτέλεσμα πέντε ετών έρευνας και ανάπτυξης, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Γαλλία. Επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία, μπορεί να οδηγήσει κανείς έως και 90 λεπτά, ζυγίζει λιγότερο από 30 κιλά, φτάνει τα 35 χλμ./ώρα και «απογειώνεται» με 15 χλμ./ώρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *