Renault Clio: Οι εκδόσεις και οι τιμές

Η 6η γενιά του Renault Clio έφτασε στη χώρα μας, αναβαθμισμένη και με τεχνολογικές καινοτομίες.


Το νέο Clio έρχεται με επανασχεδιασμένο το μπροστινό μέρος, με νέο logo, προβολείς full LED σε όλες τις εκδόσεις ενώ νέος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας καθώς και τα φωτιστικά σώματα.

Σε όλες τις εκδόσεις το Clio διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών, αναλόγως της έκδοσης.

Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE, ενώ εξοπλίζεται με 20 προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού ADAS ( Advanced Driver Assistance Systems) όπου μεταξύ αυτών η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών.

Το Clio είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, υγραερίου, υβριδικών συστημάτων, με κιβώτια μηχανικά και αυτόματα.


Η γκάμα αρχίζει με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ενός λίτρου απόδοσης 90 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τον ίδιο κινητήρα με την ίδια ισχύ έχει και η έκδοση LPG, με υγραέριο δηλαδή προσφέροντας αυτονομία και με τα δύο καύσιμα για περισσότερα από 1.000 χλμ.


Στα 1.500 κ.εκ. είναι η diesel έκδοση Blue dCi με τους 100 ίππους και τα 260 Nm ροπής, με 6τάχυτο κιβώτιο, ένα μοντέλο ιδανικό για να «καταπίνει» τις αποστάσεις με κατανάλωση γύρω στα 4 λίτρα/100 χλμ.

Κορυφαία έκδοση η E-Tech full hybrid με μοτέρ 1.6 λίτρων συνδυάζοντας δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 94 ίππων με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί με αυτόν, έως και για το 80% του χρόνου στις πόλεις, μειώνοντας την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα.

Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Προσφέρεται με 158 ευρώ το μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.


Οι τιμές βασικών εκδόσεων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Η βασική evolution TCe 90 από 20.570 ευρώ

Με υγραέριο evolution TCe 90 από 21.870 ευρώ

Η E-Tech full hybrid από 28.670 ευρώ

Η BluedCi από 23.970 ευρώ

Η esprit Alpine E-Tech full hybrid από 32.950 ευρώ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *