Renault Clio: Νέος 33 ετών!

Με στόχο να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία στους δρόμους και στις πωλήσεις, η Renault προχώρησε στην ανανέωση του Clio.


Το αυτοκίνητο ξεκίνησε την πορεία του το 1990, με τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να έχουν ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια, ενώ δυο φορές έχει ανακηρυχτεί «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την Ευρώπη.

Το ανανεωμένο Clio έχει φαρδύτερη μάσκα με πολλές επιχρωμιωμένες πινελιές, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το νέο λογότυπο της γαλλικής εταιρείας. Παράλληλα τα λεπτότερα Led εμπρός φωτιστικά σώματα επεκτείνονται κάθετα στα άκρα του προφυλακτήρα. Στο πίσω τμήμα τώρα, τα επίσης Led φωτιστικά σώματα διατηρούν το χαρακτηριστικό σχήμα “C”, ενώ έχουν πιο διάφανο περίβλημα, ενώ ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση διαφέρει η σχεδίαση του πίσω διαχύτη.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι μικρότερης έκτασης, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 7 ή 10 ιντσών, να είναι στάνταρ, ενώ η κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής είναι 7 ή 9,3 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων επιτρέπει ασύρματη συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Android Auto και Apple CarPlay, πλοήγηση και κάμερα 360 μοιρών.

Η γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου Clio περιλαμβάνει το βασικό τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό «χιλιάρη»  των 65 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό 5αρι κιβώτιο ταχυτήτων. Συνεχίζουμε με τον turbo ΤCe του 1.0 λίτρου, απόδοσης 90 ίππων, παρέα με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Στο πόστο της παραμένει η υβριδική έκδοση E-Tech με συνδυαστική ισχύ 145 ίππων, «παντρεύοντας» ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων, δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1.2 kWh.


Το «παρών» δίνει και η έκδοση διπλού καυσίμου LPG με τρικύλινδρο κινητήρα. Για όσους επιμένουν στο diesel θα προσφέρεται ο 1.5 Blue dCi των 100 ίππων, με μηχανικό 6αρι κιβώτιο ταχυτήτων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *