Renault Arkana: Ανανέωση στα σημεία

Το ανανεωμένο Arkana, με διακριτικές αισθητικές αλλαγές, περισσότερη τεχνολογία και αναβαθμισμένη υβριδική έκδοση, αποκάλυψε η Renault.


Το Arkana Esprit Alpine ξεχωρίσει οπτικά με το σχετικό έμβλημα στα εμπρός φτερά, τις 19αρες ζάντες αλουμινίου, τα εμπρός καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη του σώματος κάθετες μπλε ραφές και το γράμμα A στις πλάτες τους, και τις ζώνες ασφαλείας με δυο μπλε ρίγες. Στο εσωτερικό του συναντάμε επίσης νέο διακοσμητικό ένθετο στο ταμπλό, κόκκινες, άσπρες και μπλε ραφές στα πάνελ των θυρών και στο τιμόνι.

Στάνταρ στην έκδοση Evolution είναι τώρα η πλοήγηση μέσω του συστήματος πολυμέσων Easy Link που υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Επιπλέον ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωματώνει πλέον οθόνη 7 ιντσών, αλλά  εμφανίζει πληροφορίες σε μεγαλύτερη περιοχή.

Λίγο πιο σκουρόχρωμα είναι πλέον τα κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα, ενώ το χρώμιο στο περίγραμμα των παραθύρων και στη γρίλια της μάσκας έχει αντικατασταθεί από μαύρο, σατινέ μαύρο ή γυαλιστερό μαύρο, ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση. Στην παλέτα του αμαξώματος προστέθηκε η νέα μπλε απόχρωση ονόματι “Midnight Blue”.

Η γκάμα του ανανεωμένου Arkana εξακολουθεί να περιλαμβάνει τη βενζινοκίνητη ήπια υβριδική έκδοση των 140 ή 160 ίππων, ενώ περιλαμβάνει πλέον και την full υβριδική έκδοση  E-Tech συνδυαστικής απόδοσης 145 ίππων.


Συνδυάζει θερμικό τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, απόδοσης 94 ίππων, και δυο ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος παράγει 49 ίππους, ενώ αποστολή του είναι να υποβοήθα τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στο έργο του και να κινεί τους εμπρός τροχούς. Ο δεύτερος, με ισχύ 24 ίππους, λειτουργεί ως γεννήτρια και φορτίζει τη μπαταρία.


Το «παρών» δίνει επίσης μπαταρία χωρητικότητας 1.2 kWh (και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πολλαπλών λειτουργιών, στο οποίο πρακτικά συνδυάζονται δύο κιβώτια ταχυτήτων σε ένα, ενώ προφέρει 15 διαφορετικούς συνδυασμούς. Το ένα έχει τέσσερις σχέσεις και αφορά το βενζινοκινητήρα και το άλλο έχει δύο σχέσεις και αφορά τον ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Arkana θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από το καλοκαίρι του 2023.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *