Rekord C, DTM Calibra και Astra OPC: Reunion στη Γερμανία

Με ιστορικά, αλλά και σύγχρονα σπορ μοντέλα της, έδωσε η Opel το παρόν στην εκδήλωση “XS Carnight Classic 10.0”.


Οι φίλοι της Opel είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, αλλά και να απολαύσουν τον ήχο από το εμβληματικό Opel Rekord C, το οποίο είχε το παρατσούκλι «μαύρη χήρα». Τα βλέμματα μαγνήτισε επίσης το DTM Calibra του 1995, καθώς και το πρωτότυπο Astra OPC X-treme του 2001, με ισχύ 444 ίππων και ικανότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,9 δευτ.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, το Astra Sports Tourer GSe με την υπογραφή του βελτιωτικού οίκου XS Carnight, απέδειξε ότι δυναμισμός και εξηλεκτρισμός μπορούν να συμβαδίσουν. Το plug-in υβριδικό του σύστημα παρέχει συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και ροπή 360 Nm, ενώ μπορεί να κινηθεί για ορισμένα χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, άρα εντελώς αθόρυβα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς να καταναλώσει σταγόνα καυσίμου.

Το station wagon αμάξωμα του συγκεκριμένου Astra Sports Tourer GSe έχει ματ μαύρο χρώμα, με κίτρινο χρώμα αναγράφεται ο αριθμός 23 στις εμπρός πόρτες, ενώ ασορτί είναι ο μπροστινός προφυλακτήρας. Πατάει σε μαύρους ειδικούς τροχούς 20 ιντσών της αμερικάνικης εταιρείας Rotiform, ενώ τοποθετήθηκε αερανάρτηση Grinds.

Από την παρέα των ξεχωριστών Opel δεν απουσίαζε το πρωτότυπο Rocks e-XTREME, το οποίο δημιουργήθηκε και κατασκευάστηκε σε ένα μόνο αντίτυπο, στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού σχεδίασης που διοργάνωσε τον περασμένο χειμώνα η γερμανική εταιρεία. Το ζητούμενο ήταν να δοθεί μια διαφορετική και ανατρεπτική σχεδιαστική ιδέα για το Rocks-e, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα μικροκινητικότητας της Opel.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *