Range Rover Sport: Ανάκληση λόγω εισροής νερού στα πίσω φώτα

Αρκετοί ιδιοκτήτες των Range Rover Sport παρατήρησαν ότι νερό μπορεί να εισχωρήσει στα πίσω φωτιστικά σώματα των οχημάτων τους.


Η Land Rover άρχισε να λαμβάνει αξιώσεις εγγύησης για το συγκεκριμένο ζήτημα τον Οκτώβριο του 2022, ενώ το Φεβρουάριο του 2023 ξεκίνησε σχετική έρευνα από τη βρετανική εταιρεία, ώστε να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η έρευνα ολοκληρώθηκε και το πόρισμα ανέφερε ότι το περίβλημα των πίσω φωτιστικών σωμάτων δεν ήταν η πηγή του προβλήματος. Η εισροή υδάτων επιτρέπονταν μόνο μετά την κατασκευή των οχημάτων, έπειτα από την τελική εφαρμογή και το φινίρισμα που δέχονταν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι ότι η Land Rover εντοπίζει ζήτημα στεγανότητας μόνο στα πίσω δεξιά φωτιστικά σώματα. Όπως υποστηρίζει άλλωστε οι περισσότερες αξιώσεις εγγύησης αφορούσαν τα πίσω δεξιά και όχι αριστερά φωτιστικά σώματα. Έτσι λοιπόν η ανάκληση των 4.347 Range Rover Sport στις Η.Π.Α, θα αφορά την αντικατάσταση μόνο των πίσω δεξιών φωτιστικών σωμάτων.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες από τις 9 Φεβρουαρίου. Μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη ανάκληση, η Land Rover συνιστά στους ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων Range Rover Sport να ελέγχουν τακτικά τη λειτουργία των πίσω φώτων, καθώς η εισροή νερού μπορεί να τα κάνει να σβήσουν. Όπως είναι λογικό και επόμενο αν δεν ανάβουν τα πίσω φώτα πορείας, φρενών και τα φλας υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος για μια οπίσθια πρόσκρουση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *