Porsche: Τι αλλάζει μετά από 50 χρόνια στις turbo εκδόσεις

Το μακρινό 1974 η Porsche παρουσίασε την πρώτη turbo έκδοση της 911, θέτοντας νέα δεδομένα στις επιδόσεις και μισό αιώνα μετά, η λέξη turbo είναι συνώνυμη με τις κορυφαίες εκδόσεις των γερμανικών supercars. Σήμερα η Porsche αποφάσισε να αναδείξει αισθητικά ακόμα περισσότερο τις turbo εκδόσεις των μοντέλων της και να τις διαφοροποιήσει από άλλες παράγωγες εκδόσεις, όπως οι GTS.


Όπως ανακοίνωσε λοιπόν, από εδώ και πέρα στο ανανεωμένο της λογότυπο, που θα τοποθετείται στις turbo εκδόσεις, το χρυσό χρώμα θα αντικαθίσταται με τη νέα αποκλειστική απόχρωση ονόματι “Turbonite”, η οποία δημιουργήθηκε από τους ειδικούς του τμήματος “Color & Trim”.

Πρόκειται για έναν κομψό μεταλλικό γκρι τόνο, ο οποίος δε θα εφαρμοστεί μόνο στο λογότυπο, αλλά και σε διάφορα άλλα εξωτερικά και εσωτερικά σημεία των turbo Porsche. Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθεί στα περιγράμματα των γυάλινων επιφανειών, στα γράμματα στο πίσω τμήμα του οχήματος και στις ζάντες. Το λογότυπο με την απόχρωση “Turbonite” θα εμφανίζεται στο μπροστινό τμήμα, στα κεντρικά καπάκια των τροχών και στο τιμόνι.

Στο εσωτερικό τώρα, θα τη συναντάμε στις ζώνες ασφαλείας, καθώς και σε ορισμένα χειριστήρια, όπως στο διακόπτη για τα προγράμματα οδήγησης και στον πίνακα ελέγχου του κλιματισμού. Παράλληλα θα σχηματίζει αντίθεση με το μαύρο χρώμα στα ενδότερα, καθώς θα το δούμε σε ραφές στα καθίσματα, στα πατάκια, στα πάνελ των θυρών και στον πίνακα οργάνων.

Οι παραπάνω διαφοροποιήσεις στις turbo Porsche θα αρχίσουν να εφαρμόζονται διαδοχικά, ενώ η αρχή θα γίνει με τη νέα Panamera, η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *