Porsche: Πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι οδηγοί της Porsche αποζητούν τον ανταγωνισμό και εξερευνούν τα όρια των ικανοτήτων τους από τότε που τα πρώτα σπορ αυτοκίνητα βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής στο Gmünd και στο Zuffenhausen.


Η Porsche δοκιμάζει νέες ιδέες μηχανοκίνητου αθλητισμού, προωθεί την τεχνική και τεχνολογική ανάπτυξη και καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα. Όπως όλοι γνωρίζουν είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα σε πίστες αγώνων σε όλο τον κόσμο και θρυλικοί οδηγοί αγωνίστηκαν με το έμβλημά της σε ράλι και σιρκουί όπως του Le Mans.

Ο πολυνίκης Jacques Bernard «Jacky» Ickx, ο Hans-Joachim Stuck, η πρωτοπόρος Gilberte Thirion, ο Walter Röhrl, o αδάμαστος Timo Bernhard, ο André Lotterer κ.ά. έμειναν στην Ιστορία για το «όλα ή τίποτα» πνεύμα τους, για το ότι δεν εγκατέλειπαν ποτέ τη μάχη, για το ότι άνοιγαν συνεχώς καινούριους δρόμους, μέσα από τις πιο απαιτητικές και εξαντλητικές συνθήκες.

Ειδικά στο Le Μans, τον σπουδαιότερο και συνάμα σημαντικότερο αγώνα αντοχής στον κόσμο, εκεί όπου η νίκη αποτελεί κατόρθωμα για οδηγούς και κατασκευαστές, η Porsche έχει καταφέρει να πετύχει συνολικά 19 νίκες και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών, ένας πραγματικός άθλος που βασίζεται στην τεχνική υπεροπλία, το πάθος και τη νοοτροπία Porsche.

Μάλιστα, είναι η μοναδική εταιρεία που έχει δώσει στην ξακουστή κούρσα των 24 ωρών αδιάλειπτα το παρόν από το 1951 μέχρι και σήμερα.  


H πορεία της Porsche όλα αυτά τα 75 χρόνια  είναι συνυφασμένη με σπουδαίους αθλητές που ξεπερνούν τα όρια και συναρπαστικά αθλήματα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη.
Η κορυφαία τενίστρια Angelique Kerber που έφτασε και μέχρι το Νο. 1 ήξερε από νεαρή ηλικία ότι δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχίες χωρίς τις ήττες. Δούλεψε σκληρά και επένδυσε πολύ χρόνο για να παλέψει για την κορυφή.
Χωρίς να παραμείνει δυνατή, δεν θα υπήρχε πρόοδος για τη Rita Arnaus, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο kitesurfing.
Ενώ, πιο παλιά, το 1960, η Porsche είχε επιχειρήσει ένα θεαματικό εγχείρημα, βάζοντας τον τότε κορυφαίο αθλητή του αλπικού σκι, Egon Zimmermann, να πηδήξει με τα πέδιλά του πάνω από μια 356 Β. Η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η φωτογραφία του Hans Truöl έγινε σύμβολο.
Περισσότερες από έξι δεκαετίες αργότερα, η εικόνα αναδημιουργήθηκε από τον Aksel Lund Svindal, τον σύγχρονο πρωταθλητή του αλπικού σκι. «Έχετε πολλά να χάσετε μόνο όταν είστε στην κορυφή», σημειώνει ο δύο φορές νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου, δύο φορές ολυμπιονίκης και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο πρεσβευτής (ambassador) της μάρκας Porsche συμμετέχει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που επιδιώκουν βιώσιμα έργα, κάνοντας άλματα στο μέλλον, όπως όλοι οι πρεσβευτές της Porsche από τον τομέα του αθλητισμού.
Όπως τότε έτσι και τώρα, οι ambassadors της Porsche οραματίζονται το μέλλον και κάνουν βήματα προόδου παρά τα εμπόδια. Η ανερχόμενη τενίστρια Emma Raducanu, o ξιφομάχος με αναπηρικό αμαξίδιο Oliver Lam-Watson είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του δυναμισμού που εκφράζει και αντιπροσωπεύει την Porsche σε όλη τη διαδρομή των 75 χρόνων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Porsche: Πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό”