Porsche: Η πρώτη 911 Turbo άνηκε στην κόρη του Φέρντιναντ Πόρσε

Στο Porsche Festival που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι, η γερμανική εταιρεία των supercars γιόρτασε τα 75α γενέθλιά της και την 60η επέτειο της εμβληματικής 911.


Οι περισσότεροι από 27.000 επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, εκτός από τη νέα Panamera Turbo Sonderwunsch, και μια μοναδική ειδική έκδοση της 911 Turbo. Σύμφωνα με την Porsche για τη δημιουργία της αντλήθηκε έμπνευση από την πρώτη στην ιστορία 911 Turbo. Ο λόγος για την ιστορική 911 Turbo Nr. 1, η οποία ήταν το δώρο για τα 70α γενέθλια της Λουίζ Πίεχ, κόρη του Φέρντιναντ Πόρσε.

Η σύγχρονη «αποτύπωση» της πρώτης 911 Turbo στο «σώμα» της απογόνου της, πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Sonderwunsch (στα γερμανικά σημαίνει ειδικό αίτημα), των τμημάτων εξατομίκευσης Style Porsche και Porsche Exclusive Manufaktur, ενώ συμμετείχαν τα περιφερειακά γραφεία της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με την υποστήριξη συναδέλφων από το Heritage & Museum.

Η αρχική ιδέα έπεσε στο τραπέζι πριν από περίπου ένα χρόνο όταν η Porsche θέλησε να δημιουργήσει μια σύγχρονη επανάληψη ενός αυτοκινήτου που ήταν πραγματικά μοναδικό. Κοινοί παρονομαστές με την 911 Turbo Nr. 1 είναι η ασημί απόχρωση του αμαξώματος, το αυτοκόλλητο με το όνομα της Porsche πάνω από τα πλευρικά μαρσπιέ, η μεγάλη πίσω αεροτομή, οι μαύρες ζάντες και το καρό ύφασμα στο κόκκινο εσωτερικό.

Η 911 Turbo Nr. 1 βασίζονταν στο αμάξωμα της 911 Carrera, τροφοδοτούνταν από κινητήρα 2.7 λίτρων, σε αντίθεση με τις επόμενες 911 Turbo που χρησιμοποιούσαν κινητήρα 3.0 λίτρων, απόδοσης 260 ίππων. Λίγα χρόνια αργότερα ο εν λόγω κινητήρας αναβαθμίστηκε, καθώς η χωρητικότητα του αυξήθηκε στα 3.3 λίτρα και η ισχύς στους 300 ίππους, ενώ χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1989.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *