Porsche: Hypercar concept με 1.700 άλογα!

Την αποκάλυψη του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού hypercar της Porsche, ονόματι Mission X, πραγματοποίησε η εταιρία με αφορμή τους εορτασμούς για τα 75α γενέθλια της. 


Ένα concept car που οι Γερμανοί δείχνουν ιδιαίτερα αποφασισμένοι να παράγουν.

Σύμφωνα με την εταιρία, το «μυστικό» κρύβεται στην εκπληκτική αναλογία ισχύος-βάρους, με την ισχύ να αγγίξει τους 1.700 ίππους! 

Φυσικά, ένα τέτοιο ατού θα έκανε το Mission X το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της Porsche που έχει κατασκευαστεί στην 75χρονη ιστορία της.

Ο σχεδιασμός φέρει ξεκάθαρες επιρροές από το Le Mans. Ο σκελετός από ανθρακόνημα προστατεύει τους επιβάτες, με τη συνολική εμφάνιση να θυμίζει αρκετά τα πρωτότυπα που αγωνίζονται στο Le Mans, με άκρως φουτουριστικό στυλ.


Η μοντέρνα και σύγχρονη διάθεση περνούν και στο εσωτερικό. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο επιβάτες, με το ταμπλό στη μεριά του συνοδηγού να έχει ενσωματωμένη θήκη για αναλογικό ή ψηφιακό χρονόμετρο. Αυτό αποτελεί νύξη στην 959.


Παρά την εξωφρενική ισχύ του, το Mission X είναι σχετικά «μαζεμένο,» όσον αφορά το μέγεθός του. Το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,5m, με το πλάτος να περιορίζεται στα 2m και το ύψος να είναι 15cm χαμηλότερο από αυτό της 918 Spyder. Σύμφωνα με την Porsche, το μεταξόνιο είναι ίδιο.

Η Porsche θα προσπαθήσει να προσφέρει στο νέο της αμιγώς ηλεκτρικό hypercar την αίσθηση ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου, τοποθετώντας την μπαταρία πίσω από τα καθίσματα.

Μένει να δούμε αν τελικά οι Γερμανοί προχωρήσουν στην κατασκευή του EV hypercar, με την απόφαση να τη μαθαίνουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *