Porsche: Γιορτάζει τα 75 χρόνια σπορ αυτοκινήτων

Το 2023 ήταν σημαντική χρονιά για την Porsche και μάλιστα γιόρτασε διπλά.


H εταιρία έκλεισε τα 75 χρόνια παραγωγής σπορ αυτοκινήτων, ενώ το πιο σημαντικό μοντέλο της, η 911 έγινε 60 ετών, καθώς η πρώτη γενιά της παρουσιάστηκε το 1963.

Για την επέτειο αυτή η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε μία μοναδική, συλλεκτική έκδοση την 911 GT3 R Rennsport, που αποκαλύφθηκε στην επετειακή συνάντηση του ομίλου Rennsport.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 2023 έγινε πλήθος εκδηλώσεων σε όλον τον κόσμο, με τα διάφορα Porsche Club να διοργανώνουν συναντήσεις, εκδρομές ή track days. Στην Καλιφόρνια για παράδειγμα παραβρέθηκαν πάνω από 90.000 οπαδοί της γερμανικής εταιρείας στην μεγαλύτερη συνάντηση παγκοσμίως, παράλληλα με… 300 μοντέλα Porsche.

Στην Κίνα, που αποδεικνύεται από τις πιο σημαντικές αγορές, καθώς η νέα Panamera παρουσιάστηκε στην Σαγκάη, τον Νοέμβριο, διοργανώθηκε το «Festival of Dreams», που προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες, ενώ ο 600 μέτρων ουρανοξύστης Canton Tower, φωτίστηκε με το λογότυπο για τα 75 χρόνια της Porsche, σηματοδοτώντας την έναρξη του φεστιβάλ.


Από τις εορταστικές εκδηλώσεις, δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε ο «ναός» της ταχύτητας, το Goodwood Festival of Speed, το οποίο παράλληλα έκλεισε τα  30 του χρόνια, όπου παραβρέθηκε το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της Porsche, η 356 του 1948, με αριθμό πλαισίου μάλιστα το «1».


Η Porsche μας ετοιμάζει εκπλήξεις και το 2024, συνεχίζοντας την παράδοση στη δημιουργία εξωτικών και σπορ μοντέλων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *