Porsche: Aνανεωμένη και ηλεκτρική η 911 

Το 2024 θα είναι σημαντική χρονιά για την Porsche καθώς αναμένεται η πρώτη ηλεκτρική 911.


Ένα μοντέλο συνώνυμο με την ιστορία της γερμανικής εταιρίας και έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει στο ράλι των πωλήσεων γράφοντας στο ταμπλό υψηλά νούμερα κάθε χρόνο.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι το 2024 αναμένεται ένα νέος επίπεδος κινητήρας 3.6 λίτρων, ατμοσφαιρικός και turbo, για τις εκδόσεις GTS, Turbo και Turbo S.

Η πρώτη έκδοση θα συνδυάζει υβριδική τεχνολογία ενώ η GTS, turbo και την GTS Turbo, θα φέρει twin-turbo.

Aπο πλευράς ιπποδυνάμεων υπολογίζεται οι κινητήρες να είναι πιο ισχυροί υπενθυμίζοντας ότι η GTS έχει αυτή τη στιγμή 480 ίππους, ενώ η Turbo και η Turbo S έχουν 581 και 650 ίππους αντίστοιχα.


Νέα υπάρχουν και για την υπόλοιπη γκάμα της 911. Τα GT3 και GT3 Touring θα διατηρήσουν τον ατμοσφαιρικό 4λίτρο, αλλά με μια μικρή αύξηση. Υπολογίζεται  γύρω στους 512-515 ίππους.


Η πιο σημαντική αλλαγή αναμένεται το 2027, όταν η Porsche, βάση πληροφοριών, θα αντικαταστήσει το 4λιτρο μοτέρ με το προαναφερθέν boxer 3.6 λίτρων.

Επιπλέον, μεταξύ 2024 και 2025 θα δούμε την πρώτη υβριδικό 911. Η τελευταία δεν θα είναι plug-in hybrid, αλλά θα έχει πλήρη υβριδική λειτουργία. Ένας ηλεκτροκινητήρας με μέγιστη ισχύ 90 ίππων θα αντλεί την ενέργειά του από μια μικρή μπαταρία 2 kWh.

O ηλεκτροκινητήρας θα τοποθετηθεί κάτω από το ρεζερβουάρ και θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς.

Συνολικά, αυτή η διαμόρφωση θα πρέπει να προσθέσει 25 κιλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, και υπολογίζεται η ισχύς του να αγγίξει τους 478 ίππους.


Αλλά για όλες αυτές τις «λεπτομέρειες» αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες από τη Γερμανία τους επόμενους μήνες

Πάντως ο νέος κινητήρας 3.6λίτρων θα παραχθεί τόσο ως ατμοσφαιρικός όσο και ως turbo  και θα φτάσει το 2024 μαζί με την ανανέωση της 911.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *