Πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Κυρίαρχη η Tesla

Ξεπέρασαν το 1,15 εκατ. μονάδες οι πωλήσεις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον περασμένο Σεπτέμβριο, σημειώνοντας άνοδο +10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.


Στη γενική κατάταξη των πωλήσεων, σε 28 ευρωπαϊκές χώρες, εμπορικότερο μοντέλο το Σεπτέμβριο ήταν το Tesla Model Y με 29.309 πωλήσεις (-1%), ενώ παραμένει στην κορυφή και της μέχρι τώρα ετήσιας κατάταξης. Εκτιμάται μάλιστα ότι το αμερικάνικο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV θα καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του μοντέλου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023.

Παράλληλα οι πολύ καλές συνολικές επιδόσεις της Tesla, ίσως τη φέρουν στο τέλος της χρονιάς, μπροστά από Fiat ή τη Citroen σε πωλήσεις. Παρά την επιτυχία του Model Y, οι πωλήσεις της Tesla μειώθηκαν κατά -19% τον Σεπτέμβριο, καθώς έπεσε η ζήτηση για το Model 3,  προφανώς επειδή οι καταναλωτές περιμένουν την άφιξη του ανανεωμένου μοντέλου.

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν τα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη και το Σεπτέμβριο καταφέρνοντας 186.380 πωλήσεις, καταλαμβάνοντας το 16,1% από το μηνιαίο μερίδιο αγοράς, ενώ η αύξηση που πέτυχαν σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022 ανέρχεται στο +13%.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο ενιάμηνο του 2023 στην Ευρώπη έχουν πουληθεί 1.465.249 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση +47% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σημειώνεται ακόμα ότι το 60% των ηλεκτρικών οχημάτων που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο ανήκαν στη δημοφιλέστατη γενικότερα κατηγορία των SUV.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *