Polestar Synergy: Ηλεκτρικό supercar


Το νέο Polestar Synergy είναι ένα ηλεκτρικό supercar, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στον πραγματικό και φανταστικό κόσμο.


Σας μπερδέψαμε; Ας εξηγήσουμε τι εννοούμε, μέσα από την ιστορία δημιουργίας, του ομολογουμένως εντυπωσιακού και φουτουριστικού Polestar Synergy. Η σουηδική εταιρεία διοργάνωσε ένα διαγωνισμό σχεδίασης, στον οποίο ζητούσε από τους συμμετέχοντες να οραματιστούν ένα όχημα με επίκεντρο τις επιδόσεις σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα.

Η Polestar έλαβε περισσότερα από 600 σχέδια, από τα οποία προέκυψαν τα 10 φιναλίστ. Τελικά το Polestar Synergy γεννήθηκε μέσα από το πάντρεμα τριών διαφορετικών σχεδίων. Οι ταλαντούχοι Devashish Deshmukh και Swapnil Desai από το Παρίσι ευθύνονται για την εξωτερική σχεδίαση του Polestar Synergy, ενώ το εσωτερικό του φέρει την υπογραφή του Yingxiang Li από την Κίνα.

Έπειτα από έξι μήνες συνεργασίας τους με τη σχεδιαστική ομάδα της Polestar, προέκυψε το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, εμπνευσμένο από τη φύση και τη συναισθηματική αντοχή.  Ωστόσο το Polestar Synergy δεν έμεινε στα χαρτιά, αλλά πήρε «σάρκα και οστά» και ζωντάνεψε σε κλίμακα 1:1 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, ως πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο όμως δεν πρόκειται να δει το πράσινο φως της παραγωγής.

Η σιλουέτα του είναι άκρως αεροδυναμική, ξεχωρίζουν τα μακρόστενα Led φώτα, οι καμπύλες στα φτερά,  η μονοθέσια καμπίνα του με γυάλινο στέγαστρο και το κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα, το ύψος του δεν υπερβαίνει τα 1,07 μέτρα, ενώ το μήκος βρίσκεται στα 4,56 μέτρα.


Μετά το ντεμπούτο του στη γερμανική πόλη, το Polestar Synergy θα ξεκινήσει περιοδεία στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού στις 7 Οκτωβρίου, ενώ θα κάνει εμφανίσεις σε επίσημες τοποθεσίες της εταιρείας. Παράλληλα θα πάρει μορφή μινιατούρας, όπως και μοντέλα παραγωγής της Polestar, χάρη στη συνεργασία που ξεκίνησε με τη Hot Wheels.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *