Polestar 6: Η  στρατηγική της “αγοράς και της ζήτησης”

Μια νέα εντελώς διαφορετική στρατηγική για το αμιγώς ηλεκτρικό Polestar 6 που μπαίνει στη διαδικασία παραγωγής, ετοιμάζει η Polestar.


Το ηλεκτρικό roadster αναμένεται να φτάσει στην παραγωγή το 2026, αλλά δεν θα περιοριστεί στην αρχική παρτίδα των 500 αυτοκινήτων, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Και βάση του «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» η Polestar θα αναπτύξει τη νέα στρατηγική της, η οποία προέκυψε ύστερα από το ενδιαφέρον του κοινού τον Αύγουστο.

Αρχικά η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκεύαζε μόνο 500 αυτοκίνητα του νέου open-top grand tourer, αλλά η ζήτηση ώθησε την εταιρία να αλλάξει τη στρατηγική με την παραγωγή να βασιστεί στη ζήτηση.

Το roadster με σκληρή οροφή, θα ακολουθήσει την ίδια ηλεκτρική αρχιτεκτονική με πλατφόρμα 800 volt όπως με το μεγάλο σεντάν Polestar 5, με έμφαση στην πολύ πιο γρήγορη φόρτιση.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα, άρα τετρακίνητο), απόδοσης 900-1000 ίππους με ροπή 900 Nm ροπής με τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα.


Όμως από το concept μέχρι το μοντέλο παραγωγής θα υπάρξουν μερικές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις, υποχρεωτικές, ώστε να εγκριθεί το Polestar 6 για χρήση δρόμου.

Το πως θα είναι αυτές οι αλλαγές, υπομονή μέχρι το 2026, όπου θα αρχίσει η παράδοση των μοντέλων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *