Pirelli: Ανανέωσε τη συνεργασία με τη Formula 1 έως το 2027

Η Pirelli συνεχίζει ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών όλων των ομάδων της Formula 1 έως το 2027.


Παραλληλα, η Pirelli θα είναι ως αποκλειστικός προμηθευτή και για πρωταθλήματα της Formula 2 και Formula 3.

Τα μονοθέσια της Formula 1 το 2011 όπου ξεκίνησε η αποκλειστική συνεργασία με την Pirelli «έτρεχαν» με ελαστικά 13 ιντσών, κάτι που ίσχυες για πολλές 10ετίες.

Το 2017 τα ελαστικά έγιναν φαρδύτερα, ενώ η μεγάλη αλλαγή έγινε το 2022 όπου τα μονοθέσια πέρασαν από τη διάσταση των 13 ιντσών, σε αυτά των 18 ιντσών.

Ήταν μια από τις πιο μεγάλες αλλαγές σε ο,τι αφορά τους κανονισμούς στην ιστορία της Formula 1, όπως φυσικά η υβριδική τεχνολογία.


Επιπλέον, η Pirelli υποστηρίζει τους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας που θέτει η Formula 1, καθώς το άθλημα έχει δεσμευτεί με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030.


Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έρευνας και ανάπτυξης μαζί με τη FIA και τη Formula 1, σε καινοτομίες αλλά και σε τεχνικό επίπεδο, με στόχο η μείωση των εκπομπών CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός ελαστικού Formula 1.

Ενώ η συνεργασία της Pirelli με τη Formula 1 ανανεώθηκε, δε συνέβη το ίδιο με το WRC, καθώς ανακοίνωσε ότι σταματάει στο τέλος του 2024 ως αποκλειστικός προμηθευτής του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, με τη FIA να ανακοινώνει στις 19 Οκτωβρίου, την εταιρία η οποία θα παραλάβει τη σκυτάλη από την Pirelli.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *