Pikes Peak: Η 16χρονη  κόρη του Κεν Μπλοκ με το Hoonipigasus των 1.400 ίππων

Η 16χρονη Λία Μπλοκ θα αγωνιστεί στο φετινό Pikes Peak προς τιμήν του πατέρα της Κεν.


Ο γνωστός βιρτουόζος των γρήγορων αυτοκινήτων έχασε τη ζωή του πριν από λίγους μήνες σε ατύχημα με snowmobile…

Η Λία θα τρέξει στη γνωστή διαδρομή με ένα αυτοκίνητο που ο Κεν Μπλοκ ήλπιζε να χρησιμοποιήσει ο ίδιος στον περίφημο «αγώνα δρόμου προς τα σύννεφα».

Πρόκειται για το Hoonipigasus το ειδικά διασκευασμένο Porsche των 1.400 ίππων.

Ανακοινώνοντας τον αγώνα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Λία είπε: “Είμαι ενθουσιασμένη που ανεβαίνω στο βουνό σε αυτή την τρελή κατασκευή”


Κατασκευασμένο για να εκπληρώσει τη μακροχρόνια φιλοδοξία του Κεν να πάρει τη συνολική νίκη στο Pikes Peak  – έχοντας οδηγήσει για πρώτη φορά εκεί το 2005 – και ως φόρο τιμής στο θρυλικό «Pink Pig» 917/20, το Hoonipigasus είναι ένα Porsche 911 τροποποιημένο, κυριολεκτικά αγνώριστο.


Έχοντας ως βάση μια 912 του 1966, ο αείμνηστος Κεν, πέρασε δέκα χρόνια κατασκευάζοντας το αγωνιστικό διαστημικό όχημα με κινητήρα στο κέντρο για να γίνει ένα πρωτότυπο αντάξιο της πιο ψηλής κορυφής των Βραχωδών (4.302 μ).

Κινητήρας 4,0 λίτρων twin-turbo flat-six, με πολλές τροποποιήσεις που επιτρέπουν αυτή την αλλόκοτη τιμή ισχύος, AWD, φανταχτερή ανάρτηση και ατέλειωτοι διαχύτες εμπρός και πίσω που παρέχουν βαριά κάθετη δύναμη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 σκέψεις για “Pikes Peak: Η 16χρονη  κόρη του Κεν Μπλοκ με το Hoonipigasus των 1.400 ίππων”