Peugeot 3008: Ανακοινώθηκε η τιμή στην Ισπανία

Το πρώτο ηλεκτρικό 3008 στην ιστορία της Peugeot παρουσιάστηκε, στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου και πλέον ήρθε η ώρα για να γίνει γνωστή η τιμή του, έστω στην αγορά της Ισπανίας.


Αν και στην επίσημη παρουσίασή του, η Stellantis έκανε γνωστό ότι οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2024, ήδη στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου γνωστοποιήθηκε το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος για να το αποκτήσει.

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της πόλης Sochaux στη Γαλλία, και θα είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Allure και GT. Στην Ισπανία έγινε γνωστή η τιμή μόνο της πρώτης εκ των δύο εκδόσεων.

Στην «καρδιά» της συγκεκριμένης, προσθιοκίνητης, έκδοσης βρίσκεται ο ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 213 PS και 343 Nm και συνδυάζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 73 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 525 km. H Peugeot έχει κάνει γνωστό ότι θα υπάρξει και έκδοση Long Range με μπαταρία 98 kWh και αυτονομία 700 km, όπως και τετρακίνητη Dual Motor με συνολική ισχύ 326 PS και ροπή 343 Nm από τον εμπρός και 166 Nm από τον πίσω ηλεκτροκινητήρα.

Η τιμή της προσθιοκίνητης έκδοσης Allure των 213 PS και 343 Nm, με την μπαταρία των 73 kWh ξεκινά από 48.160 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *