Opel: Tι νέο φέρνουν τα Intelli-Lux LED φώτα 

Νέου τύπου, LED, φωτιστικά σώματα, λανσάρει σε όλα  τα μοντέλα της η Opel.


Τα νέα, Intelli-Lux LED φωτιστικά σώματα θα τοποθετούνται στις βασικές εκδόσεις των Corsa και Mokka, ενώ προαιρετικά θα μπορούν να τοποθετηθούν στα Astra και Grandland. Τα έξυπνα, προσαρμοζόμενα φώτα, αποτελούνται από 14 ξεχωριστά, αυτόνομα LED στοιχεία στο Corsa και στο Mokka, που κυριολεκτικά μετατρέπουν τη νύχτα σε ημέρα, χωρίς ωστόσο να τυφλώνουν τους αντίθετα κινούμενους οδηγούς.

Στα δε Astra και Grandland, τα Intelli-Lux LED φώτα φτάνουν σε άλλο επίπεδο, αφού αποτελούνται από δύο ζευγάρια 84 στοιχείων, 168 συνολικά, που ενισχύουν περαιτέρω τη φωτεινότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Παράλληλα, μειώνουν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου την ένταση του φωτισμού, στο ύψος των ματιών του αντίθετα κινούμενου οδηγού, χωρίς να μειώνεται η ένταση, στην υπόλοιπη περιοχή.

Η Intelli-Lux LED τεχνολογία είναι ανώτερη και των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και των Xenon, διότι προσφέρει ακρίβεια και είναι πολύ πιο ισχυρή. Επιπροσθέτως, χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει, μόλις το αυτοκίνητο βγει εκτός πόλης, άμεσα ενεργοποιείται η μεγάλη σκάλα, χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι οδηγοί.

Επίσης, οι οδηγοί των μοντέλων της Opel  μπορούν να εντοπίσουν αντικείμενα ή ζώα στην άκρη του οδοστρώματος πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους οδηγούς, ενισχύοντας την ασφάλεια στην οδήγηση. Εκτός όμως από καλύτερη ορατότητα και βελτιωμένη ασφάλεια, τα Intelli-Lux LED φώτα είναι και πιο οικονομικά σε κατανάλωση (80% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από των συμβατικών αλογόνου) αλλά και πιο όμορφα αισθητικά, καθώς δένουν αρμονικά με το μπροστινό τμήμα των μοντέλων της Opel.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *