Opel Rekord A: Ο πρόγονος του Astra

Την 60η επέτειο του Rekord A, το οποίο θεωρείται πρόγονος του σύγχρονου Astra στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων, γιορτάζει η Opel.


Σχεδιαστικά ξεχώρισε για τις «καθαρές» γραμμές και τις λείες του επιφάνειες, αφήνοντας στο παρελθόν τις τυπικές αμερικανικές καμπύλες. Τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα δεν τοποθετούνταν πλέον πάνω από τη μάσκα, αλλά την πλαισίωναν, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο, ενώ είχε περιοριστεί η χρήση διακοσμητικού χρωμίου.

Πλούσια ήταν η γκάμα αμαξωμάτων του Rekord A, καθώς προσφέρονταν ως sedan με δυο ή τέσσερις πόρτες, ως coupe, ως station wagon με την ονομασία Rekord Caravan, αλλά και ως επαγγελματικό βαν. Οι αγοραστές μπορούσαν να επιλέξουν από μια παλέτα συνολικά 28 διαφορετικών αποχρώσεων, εκ των οποίων 13 ήταν μονόχρωμες και 15 δίχρωμες.

Κάτω από το εμπρός καπό του τοποθετούνταν τετρακύλινδροι κινητήρες 1.5 και 1.7 λίτρων, απόδοσης 55 και 60 ίππων αντίστοιχα. Το 1964 η κορυφαία έκδοση Rekord 6 είχε στη φαρέτρα της εξακύλινδρο κινητήρα 2.6 λίτρων, με ισχύ 100 ίππων που επέτρεπε τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα. Το τελευταίο Rekord A κύλισε από τη γραμμή παραγωγής το φθινόπωρο του 1965 και αντικαταστάθηκε αμέσως από την επόμενη γενιά του μοντέλου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *