Opel Olympia Rekord Caravan: Έκλεισε τα 70!

Η Opel μας θυμίζει τι είχε συμβεί στην έκθεση στην έκθεση International Motorshow πριν από 70 χρόνια.


Οι εκδόσεις station wagon δεν έχουν βρει όπως θα έπρεπε το δρόμο της ελληνικής αγοράς σε σύγκριση με τις αντίστοιχες sedan, ενώ πλέον με την έλευση και την κυριαρχία των SUV -Crossovers, όλα δείχνουν πως θα σπανίζουν τα καινούρια station στους ελληνικούς δρόμους.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, κάτι που είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1950.

Με την αποκάλυψη της Caravan έκδοσης του Opel Olympia, η Opel είχε προκαλέσει αίσθηση στην αγορά το 1953, καθώς ήταν η πρώτη γερμανική εταιρεία που είχε τολμήσει να κατασκευάσει μία έκδοση η οποία συνδύαζε και την άνετη μεταφορά επιβατών, αλλά και αποσκευών ή εμπορευμάτων.

Αυτό άλλωστε σημαίνει και ο όρος caravan, που αποτελεί σύνθεση των λέξεων car & van.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκείνη την εποχή, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ήταν σημαντικά μικρότερες απ’ ότι σήμερα και το μοναδικό μεταφορικό μέσο μιας οικογένειας έπρεπε να έχει πολύπλευρο χαρακτήρα.


Έτσι, μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου της caravan, η Opel συνέχισε να κατασκευάζει station wagon εκδόσεις, στα περισσότερα επιβατικά της.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Kadett Caravan, το Omega Caravan, ή το πιο σύγχρονο Signum;

Πιστή λοιπόν στην παράδοσή της η Opel, θα παρουσιάσει επίσημα, 70 χρόνια μετά, το νέο Astra Sports Tourer Electric, την προσαρμοσμένη φυσικά στις σύγχρονες απαιτήσεις παραλλαγή του Astra.

Η νέα προσθήκη στην γκάμα του Astra θα είναι ηλεκτρική με μοτέρ που αποδίδει 156 ίππους και 270 Nm ροπής,  με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 170 χλμ./ώρα, σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρικά που περιορίζονται στα 150 ή τα 160 χλμ./ώρα.


Ωστόσο, station wagon έκδοση σημαίνει πρωτίστως ευρυχωρία, και το Astra Sports Tourer δεν αποτελεί εξαίρεση. Ακόμα και με τα καθίσματα στη θέση τους, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 516 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωσή τους, ξεπερνά το… 1,5 κυβικό μέτρο! (1,553 λίτρα), χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών ουσιαστικά κάτω από τους επιβάτες.

Αναμονή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, όταν θα γίνουν τ’ αποκαλυπτήρια και θα δοθούν στη δημοσιότητα, όλα τα στοιχεία της νέας έκδοσης του Astra.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *