Opel: Η μεγάλη αλλαγή από το 2024 

Σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της Opel από την επόμενη χρονιά ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Φλοριάν Χιούτλ.


Συγκεκριμένα από το 2024 όλα τα μοντέλα στη γκάμα της Opel θα έχουν τουλάχιστον μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν μπει στην πρίζα τα επιβατικά Rocks Electric, Corsa, Astra, Mokka, Combo, Zafira και Vivaro, καθώς επίσης τα επαγγελματικά οχήματα Rocks Electric Kargo, Combo, Vivaro και Movano.

Παράλληλα η Opel έχει εγκαινιάσει τη νέα γκάμα GSe (από τα αρχικά των λέξεων Grand Sport electric) των σπορ εξηλεκτρισμένων της μοντέλων, στην οποία εντάσσονται τα Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe και Grandland GSe.

Στόχος της Opel είναι έως το 2028 στην Ευρώπη να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Εκτός όμως από την ηλεκτροκίνηση επενδύει και στην υδρογονοκίνηση, με εκπρόσωπο το Vivaro-e Hydrogen.

Τη νέα χρονιά θα γνωρίσουμε το διάδοχο του Crossland και το νέο Grandland, τα οποία αμφότερα θα είναι διαθέσιμα με ηλεκτρική έκδοση. Σχετικά με το νέο Grandland ο Φλοριάν Χιούτλ ανέφερε ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis και ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Άιζεναχ της Γερμανίας. Τέλος, επισήμανε ότι το 2024 θα είναι ένα επετειακό έτος, καθώς η Opel θα γιορτάσει τα 125α γενέθλιά της ως κατασκευαστής αυτοκινήτων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *