Opel Experimental: Ριζοσπαστικός σχεδιασμός

Την πρώτη γεύση του Opel Experimental, δίνει η εταιρία, του concept car που, θα αλλάξει όλη τη φιλοσοφία του σχεδιασμού της γερμανικής μάρκας στον ανταγωνισμό.


H παγκόσμια πρεμιέρα του Opel Experimental θα πραγματοποιηθεί στη φετινή Έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο (5 – 10 Σεπτεμβρίου 2023). Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες πέραν του σχεδιαστικού τομέα.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν την εξαιρετική ακρίβεια και την υψηλή προσοχή στη λεπτομέρεια του Opel Experimental.

Όντως δείχνει το μέλλον της μάρκας Opel που βρίσκεται στην ομπρέλα του Ομίλου Stellantis, ερμηνεύοντας με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο τη σχεδιαστική φιλοσοφία Bold and Pure.

Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Φλοριάν Χούετλ τόνισε ότι: «το Opel Experimental σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για τη μάρκα μας. Σχεδιάστηκε για να αποδώσει απτά το όραμα για το μέλλον της μάρκας Opel. Σύντομα θα αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες, για αυτό μείνετε συντονισμένοι».


Κομβικό ρόλο στην όλη κατασκευή, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες, έχει παίξει η εξέλιξη του Opel Compass, της «πυξίδας» που κυριαρχεί στη σχεδιαστική φιλοσοφία.


Στο κέντρο του… μπούσουλα μπαίνει το νέο φωτιζόμενο Opel Blitz, σε μια νέα εκδοχή του Opel Vizor, της πολύ ιδιαίτερης μπροστινής μάσκας της Opel.

Πλαισιώνεται από τον επιμήκη φωτισμό σχήματος φτερού στον οριζόντιο άξονα, ενώ η φωτιζόμενη κεντρική πτυχή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αυτό είναι εμφανές.

Βεβαίως, και η αεροδυναμική απόδοση αποτελεί από καιρό χαρακτηριστικό των επιβατικών αυτοκινήτων Opel, γι’ αυτό και η κατασκευή που μοιάζει με πτερύγιο στους πολύ ξεχωριστούς τροχούς μας προϊοδεάζει για τη γενική εικόνα του Opel Experimental.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *