Opel Corsa: Ριζική ανανέωση 

Για το Opel Corsa έφτασε η ώρα για μια ριζική ανανέωση, τέσσερα χρόνια μετά την άφιξή του στην αγορά.


Τα βενζινοκίνητα μοντέλα με κινητήρες 1.2 λίτρων, με ισχύ από 75 έως 136 ίππους, ενώ για πρώτη φορά σε Corsa υπάρχει έκδοση με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Παράλληλ το Corsa έρχεται για δεύτερη φορά και με 100% ηλεκτρική έκδοση που ονομάζεται πλέον Electric.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του Opel Corsa δεν αλλάζουν με το μήκος του να διατηρείται λίγο πάνω από 4 μ., 1,75 μ. σε πλάτος και 1,43 μ. σε ύψος, με 267 λίτρα χώρο αποσκευών.

Αυτό που έχει αλλάξει μεταμορφώνοντας στην κυριολεξία τη σιλουέτα του μικρού γερμανικού αυτοκινήτου, είναι οι σχεδιαστικές επεμβάσεις κυρίως στο μπροστινό μέρος. Το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον από το “Opel Vizor“, τη μαύρη ζώνη που ενσωματώνει τη μάσκα και το λογότυπο της Opel, συνδέοντας και τα δύο φωτιστικά σώματα που στην κορυφή των εκδόσεων, είναι προβολείς Intelli-Lux LED matrix.


Οι εισαγωγές αέρα που είναι ενσωματωμένες στις άκρες του προφυλακτήρα είναι πλέον μεγαλύτερες και πιο εμφανείς.


Τα καθίσματα φέρουν νέες υφασμάτινες επενδύσεις, νέα σχεδίαση στο τιμόνι και στον επιλογέας κίνησης, ενώ στο τεχνολογικό μέρος είναι αδύνατο να μην εκτιμήσετε, λόγω της κατηγορίας όπου ανήκει το αυτοκίνητο, τις δύο οθόνες.

H μια πίσω πίσω από το τιμόνι για το ψηφιακό πίνακα οργάνων και η άλλη για το infotainment στο κέντρο της κονσόλας μεγέθους 10 ιντσών, ενώ υιοθετούν το νέο λογισμικό Snapdragon Cockpit.

Το σύστημα πλοήγησης, οι συνδεδεμένες υπηρεσίες και οι φωνητικές εντολές που ενεργοποιούνται με το “Hey Opel” είναι ενσωματωμένα και συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto ακόμη και σε ασύρματη λειτουργία. 

Η 100% ηλεκτρική έκδοση, σε σύγκριση με το παρελθόν, διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία (54 kWh) με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 156 ίππους στo sport drive mode. Στο ECO για την πόλη η ισχύς μειώνεται στους 85 ίππους ταυτόχρονα και η κατανάλωση ρεύματος.


Yπάρχει και δεύτερη έκδοση των 100 kW/136 ίππων (50 kW μπαταρία) με ακόμα πιο βελτιωμένη τιμή αυτονομίας, που φτάνει μέχρι τα 357 χλμ. Ο ενσωματωμένος φορτιστής είναι 7.4 kW. Η Opel ανακοινώνει 406 χλμ. αυτονομίας για την πιο ισχυρή έκδοση. Όσον αφορά τη φόρτιση, δέχεται έως και 100 kW σε συνεχές ρεύμα για γρήγορη φόρτιση και φτάνει στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα.

Αν και σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο οι επιδόσεις δεν είναι αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 150 χλμ./ώρα, ο χρόνος της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα είναι 8,1 δευτ. και η μέση κατανάλωση ενέργειας 14,3 kWh/100 χλμ. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *