Opel: Άλμα στις πωλήσεις το 2023

Άλμα στις παγκόσμιες πωλήσεις το 2023, κατέγραψε η Opel, με τα περσινά αποτελέσματα ήταν τα καλυτέρα των τελευταίων τεσσάρων ετών.


Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία το 2023 πούλησε σε όλο τον κόσμο σχεδόν 670.000 οχήματα, σημειώνοντας άνοδο +15%, που είναι η μεγαλύτερη εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια. Στην ιδιαίτερη πατρίδα της η Opel απέσπασε περίπου το 5,3% από το μερίδιο της γερμανικής αγοράς, ενώ σε Βρετανία και Τουρκία συγκέντρωσε το 6%.

Σημαντική άνοδο +22% πέτυχαν τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel το 2023, καθώς κατέγραψαν 90.000 πωλήσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Corsa Electric τερμάτισε δεύτερο στην κατηγορία του σε Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Αυστρία. Παράλληλα το Mokka Electric ήταν το εμπορικότερο ηλεκτρικό B-SUV στη Βρετανία, ενώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία και Βέλγιο.

Θετικό πρόσημο έλαβαν το 2023 και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Opel με τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά +26%. Στην ευρωπαϊκή αγορά πουλήθηκαν 17.000 οχήματα Combo Electric, Vivaro Electric και Movano Electric. Οι παγκόσμιες πωλήσεις των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Opel ανήλθαν σε 125.000 μονάδες.

Η Opel κατάφερε να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην ανταγωνιστική κατηγορία C, χάρη στα Astra και Grandland, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά +57%. 


Επιπλέον το Corsa ηγήθηκε στην κατηγορία Β στις μεγάλες αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας. Το Corsa Electric κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του σε Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Αυστρία. Το Mokka Electric ήταν το πιο πετυχημένo B-SUV στη Βρετανία και τερμάτισε δεύτερο σε Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία και Βέλγιο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *