Όμιλος Stellantis: Συνεργασία με τη Samsung 

Μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ υπέγραψαν ο όμιλος Stellantis και η Samsung. 


Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, η λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου θα ξεκινήσει το 2027, ενώ η αρχική ετήσια παραγωγική του ικανότητα θα είναι 34 γιγαβατώρες (GWh).

Η τοποθεσία όπου θα ανεγερθεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση. Μάλιστα αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Αμερική από τον Όμιλο Stellantis και τη Samsung, καθώς στο πλαίσιο της υφιστάμενης κοινοπραξίας “StarPlus Energy”, το πρώτο ανακοινώθηκε το Μάιο του 2022 και θα βρίσκεται στην πόλη Κόκομο της Ιντιάνα. Στόχος είναι να λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, ενώ θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητας 33 γιγαβατώρες (GWh), αν και αρχικά είχε γίνει λόγος για 23 γιγαβατώρες (GWh).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, για το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών δήλωσε: «Αυτή η νέα εγκατάσταση θα συμβάλει στην επίτευξη του επιθετικού μας στόχου να προσφέρουμε τουλάχιστον 25 νέα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μέχρι το τέλος της δεκαετίας». Παράλληλα τόνισε ότι αυτό είναι ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2038.

Το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου Stellantis, ονόματι “Dare Forward 2030” έχει θέσει στόχο έως το 2030 οι πωλήσεις στην Ευρώπη να προέρχονται 100% από ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και στην Αμερική το 50% από ηλεκτρικά επιβατικά και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα. Τέλος, να πούμε ότι το νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών θα είναι το έκτο που θα υποστηρίξει το στρατηγικό πλάνο “Dare Forward 2030”.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *