Ο Frank Stephenson διορθώνει τις «ατέλειες» της Alfa Romeo 33 Stradale

Ο σχεδιαστής της McLaren P1 και της Ferrari F430 πιστεύει ότι η Alfa Romeo 33 Stradale θα μπορούσε να είναι ομορφότερη. 


Ο Βρετανοαμερικανός είναι αρκετά αυστηρός με τις δημιουργίες των συναδέλφων του σχεδιαστών, αφού συχνά κάθεται μπροστά από την κάμερα του του καναλιού του στο YouTube, και… στάζει φαρμάκι. οιημένο.

Αυτή τη φορά, στο «στόχαστρο» του Stephenson μπαίνει η Alfa Romeo 33 Stradale, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι η 33 της δεκαετίας του ’60 αποτελούσε για πολλά χρόνια έμπνευση για τα δικά του σχέδια. «Προσωπικά, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα όλων των εποχών,» εξήγησε. Δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος με το νέο εγχείρημα των Ιταλών και τους συνεχάρη για το «κουράγιο» τους να δημιουργήσουν ένα όχημα που «δίνει την αίσθηση της φυσικής συνέχειας του αυθεντικού.»

Ξεκινώντας με το μπροστινό μέρος, το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα είναι οι προβολείς, οι οποίοι μιμούνται τέλεια εκείνους του αρχικού μοντέλου. Σύμφωνα με τον Stephenson, μια πιο στρογγυλεμένη προσέγγιση θα ήταν καλύτερη, ενώ παρόλο που οι αναλογίες της γρίλιας είναι «σωστές» όσον αφορά στην παλιά 33 Stradale, θα μπορούσε να απλουστευθεί.

Στο πλαϊνό μέρος, η σιλουέτα είναι τέλεια, όπως αναφέρει ο ίδιος, όμως κάποια στοιχεία, όπως για παράδειγμα η πίσω εισαγωγή αέρα, έχουν πάρει ιδιαίτερα περίπλοκο σχήμα χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Κι η μπροστινή κολώνα θα μπορούσε να είναι πιο λεπτή, ενώ η γραμμή των παραθύρων θα έπρεπε να έχει διατηρηθεί αυτούσια.


Τα «παράπονα» του Stephenson επικεντρώνονται κυρίως στον μπροστινό προφυλακτήρα, στις ποδιές στο πλάι και στον διαχύτη στο πίσω μέρος. Μάλιστα εξήγησε ότι πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα υιοθετούν περίπλοκα σχέδια για βασικά μέρη τους, διαταράσσοντας τη συνολική αισθητική.


Εκείνο που φαίνεται να τον ελκύει περισσότερο είναι το πίσω μέρος, με τη μοναδική του ένσταση να αφορά τις -επίσης- «υπερβολικές γωνίες» και τα περίπλοκα σχήματα. Συνολικά, ο δικός του επανασχεδιασμός του μοντέλου δίνει στην 33 Stradale ακόμα πιο καθαρές γραμμές, χωρίς να επεμβαίνει υπερβολικά στο αρχικό σχέδιο. Άλλωστε, ο Stephenson δείχνει να σέβεται πολύ το έργο των σχεδιαστών της Afla Romeo.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *