Nissan: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τους νέους

Η Nissan θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των 20άρηδων κυκλοφορώντας ένα EV που θα απευθύνεται σε αυτούς.


Δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση του IDx, ενός σπορ αυτοκινήτου για νέους, πλησιάζει η ώρα για την παραγωγή ενός μοντέλου που θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της μάρκας, Ivan Espinoza, τόνισε:

«Ανάλογα με το ποια εποχή εξετάζει κανείς, είχαμε πάντα ένα σπορ αυτοκίνητο entry-level, είτε αυτό ήταν το GT-R, είτε το Z, είτε ένα hot hatch όπως το Pulsar. Κι αυτό είναι που μας λείπει τώρα, ένα όχημα με χαμηλή τιμή και σπορ επιδόσεις.»

Σημείωσε, ότι δεν θα έχει τη μορφή hot hatch, άρα δεν θα είναι συνέχεια του Pulsar, αλλά θα είναι ένα «μικρό σπορ ηλεκτρικό όχημα» και «κάπως πιο προσιτό» για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νεανικού αγοραστικού κοινού, κυρίως εκείνων που είναι στα 20 τους χρόνια.


Για να προσελκύσει τη νεολαία, ο Espinoza τονίζει πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι «συναρπαστικό στην οδήγηση», ενώ λογικά θα υπάρχει κι έκδοση Nismo.


Φαίνεται πως θα εντάσσεται στην κατηγορία των Toyota GR86 ή Mazda MX-5, αλλά το ερώτημα είναι και η τιμή, καθώς το Z είναι το πιο φθηνό, σπορ μοντέλο της μάρκας, και στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, κοστίζει περί τα 40.000 δολάρια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *