Nissan Micra: Τέλος εποχης

Τέλος εποχής για το Nissan Micra, του οποίου η παραγωγή έχει ήδη τερματιστεί στο εργοστάσιο της Renault στο Flins.


Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Nissan αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραγωγή του Micra, ολοκληρώνοντας έτσι μία λαμπρή πορεία 40 ετών και 5 γενεών. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1982, ως διάδοχος του Nissan Cherry.

Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται λίγο πριν το μοντέλο υποδεχτεί τον ηλεκτρικό του αντικαταστάτη μετά το 2025, ο οποίος θα έχει πολλά κοινά σημεία με το Renault 5 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Γάλλων στο Douai. Βέβαια, η αντικατάσταση του Micra δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της συγκεκριμένης μονάδας παραγωγής, αφού σειρά θα πάρει ο αντικαταστάτης του Renault Zoe από το R5, το οποίο αναμένεται να καταφτάσει μέσα στο 2024.

Η απόσυρση του Micra κι η επανένταξή του ως EV στην γκάμα της εταιρείας δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι πωλήσεις της τελευταίας γενιάς του μοντέλου ήταν χαμηλές. Πιο συγκεκριμένα, η Nissan κατάφερε να πουλήσει μόλις 31.105 μονάδες του Micra το 2022.

Η εμπλοκή της Renault στο πρότζεκτ θα είναι φυσικά καταλυτική, με τους Γάλλους να βρίσκονται πίσω από την απόφαση η παραγωγή να περάσει από το Flins στο Douai, για το οποίο βέβαια συναίνεσε και η Nissan.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *