Nissan Hyper Force Concept: To GT-R του μέλλοντος θα είναι ηλεκτρικό! 

Η Nissan αλλάζει τα δεδομένα στα πρωτότυπα ηλεκτρικά, με το Hyper Force, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Nissan με ισχύ υπερδιπλάσια του σημερινού GT-R. Χάρη στο καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα και στην εξελιγμένη μπαταρία, η ισχύς φτάνει τους 1.360 ίππους, που θα φτάνουν στους τροχούς χωρίς καμία υστέρηση.


Η προηγμένη τετρακίνηση e-4FORCE της Nissan, η ιδανική κατανομή βάρους και το ελαφρύ αμάξωμα από ανθρακονήματα, υπόσχονται πως το Hyper Force θα εξασφαλίζει εξαιρετική συμπεριφορά στις στροφές και όχι μόνο απόλυτες επιδόσεις στην ευθεία.

Στο αμάξωμα κυριαρχούν οι έντονες γραμμές, που δίνουν ένα «άγριο» παρουσιαστικό, ειδικά στο μπροστινό μέρος, που χωρίζει σε δύο τμήματα. Αυτό συμβαίνει και για λόγους αεροδυναμικής απόδοσης, αλλά και για την ψύξη του ηλεκτρικού συστήματος και της μπαταρίας.

Το πίσω μέρος έχει προφανείς επιρροές από το GT-R, τόσο στα φτερά, όσο και στα φωτιστικά σώματα, ενώ και η πίσω αεροτομή συνεισφέρει και αυτή με τη σειρά της στην αεροδυναμική απόδοση και την παραγωγή κάθετης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες. Ενεργό ρόλο στην αεροδυναμική έχουν και τα μπροστινά «flaps», ενώ οι πίσω τροχοί, μέσω ενός καινοτόμου ενεργού συμπιεστών με αισθητήρα πλάσμα, πιέζονται κατά περίπτωση, προς το οδόστρωμα, ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της ολίσθησης (σπινάρισμα) του εσωτερικού τροχού κατά το στρίψιμο.

Το εσωτερικό το πλήθος των οθονών που περιβάλλον τον οδηγό, που μπορεί να ρυθμίζει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα ή να ελέγχει παραμέτρους,  όπως πίεση ελαστικών, θερμοκρασία… φρένων και μπαταρίας.


Επιπροσθέτως μπορεί να μεταβάλλει τον εσωτερικό φωτισμό, ανάλογα με την επιλογή του τρόπου οδήγησης. Μπλε για την καθημερινή «GT» επιλογή και κόκκινο για την «R- Racing». Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, είναι ιδιαίτερα ελαφριά και άκαμπτα κι εξοπλίζονται με ζώνες τεσσάρων σημείων.


Το Hyper Force ολοκληρώνει την γκάμα των ηλεκτρικών πρωτότυπων που θα παρουσιάσει η Nissan στην έκθεση Japan Mobility Show στο Τόκιο, αποτελώντας παράλληλα και έναν πολύ καλό τρόπο να γιορτάσει τα 90α της γενέθλια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *