Nissan: Γιορτάζει στη Βρετανία την παραγωγή 11 εκατ. αυτοκινήτων

Την παραγωγή 11 εκατομμύριων οχημάτων από το 1986, στο Σάντερλαντ, γιορτάζουν στη Nissan.


Η συγκεκριμένη μονάδα της εταιρίας παράγει για 37 ολόκληρα χρόνια αυτοκίνητο κάθε δύο λεπτά, 24 ώρες το 24ωρο.

Το 11 εκατομμυριοστό αυτοκίνητο ήταν ένα Qashqai e-POWER σε απόχρωση Blade Silver, ένα από τα τρία «εξηλεκτρισμένα» μοντέλα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο.

Όπως μας πληροφορεί η Nissan, το πρώτο αυτοκίνητο, που βγήκε από την γραμμή παραγωγής  το 1986, ήταν ένα λευκό Bluebird, για το οποίο απαιτήθηκαν  περίπου 22 ώρες στην κατασκευή του. Σήμερα, η κατασκευή ενός Qashqai e-POWER,  διαρκεί περίπου 8,5 ώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το αυτοκίνητο-ορόσημο προορίζεται για έναν πελάτη στη Γαλλία, μια από τις 137 παγκόσμιες αγορές που εξυπηρετεί, το συγκεκριμένο εργοστάσιο.


Η παραγωγή των 11 εκατομμυρίων  αποτελείται από εννέα διαφορετικά μοντέλα, με 22 παραλλαγές. Τέσσερα μοντέλα, τα Qashqai, Micra, Primera και Juke έχουν μπει εδώ και καιρό στον αστερισμό των επταψήφιων επιδόσεων παραγωγής, με το Qashqai  να διατηρεί τα σκήπτρα, με περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα.


Το Qashqai ήταν, πέρυσι, το καινούργιο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Βρετανία, όντας  το πρώτο μοντέλο βρετανικής κατασκευής που κέρδισε αυτόν τον τίτλο, εδώ και 24 χρόνια.

Το Σάντερλαντ απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους, με τη Nissan να υποστηρίζει επίσης άλλες 30.000 θέσεις εργασίας στη βρετανική αλυσίδα εφοδιασμού, με περίπου πέντε εκατομμύρια ανταλλακτικά να φτάνουν καθημερινά εκεί.

Το περασμένο καλοκαίρι,  το Qashqai e-POWER και το Juke Hybrid μπήκαν στην  γραμμή παραγωγής, διαμορφώνοντας, μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό LEAF την «εξηλεκτρισμένη»  γκάμα του εργοστασίου. Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 50.000 Qashqai e-POWER και 20.000 Juke Hybrid.

Τέλος, το εργοστάσιο προχωρά επίσης με το έργο EV36Zero, ένα εμβληματικό οικοσυστήμα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισ. Λιρών, που συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *