Nissan e-POWER: 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη

Το φράγμα των 100.000 μοντέλων έσπασε η Nissan που κατάφερε να πουλήσει πάνω από 100.000 μοντέλα, στην ευρωπαϊκή αγορά, με το σύστημα e-POWER.


Το e-POWER τοποθετείται στα υβριδικά X-Trail και Qashqai, με το πρώτο να έχει πωλήσει 34.663 μονάδες και το δεύτερο 65.367 μονάδες, μέσα σε διάστημα μόλις 15 μηνών στην Ευρώπη.

Αυτό που ξεχωρίζει στο σύστημα e-POWER είναι πως συμπεριφέρεται σαν ηλεκτρικό, αφού οι τροχοί κινούνται από τον ηλεκτροκινητήρα. Σε χαμηλές ταχύτητες και σε χαμηλά φορτία, η παρεχόμενη ισχύς προέρχεται από την μπαταρία που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα. Όταν απαιτηθούν μεγαλύτερα φορτία και ισχύς, τότε τίθεται σε λειτουργία ο θερμικός κινητήρας βενζίνης, που λειτουργεί σαν γεννήτρια, φορτίζοντας την μπαταρία και κατ’ επέκταση να παρέχεται ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα.

Όταν δε απαιτηθεί η  μέγιστη ισχύς, τότε ο ηλεκτροκινητήρας λαμβάνει ενέργεια και από την μπαταρία, αλλά και τον θερμικό κινητήρα ταυτόχρονα. Επιπροσθέτως, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης και σε περίπτωση έντονου θορύβου κύλισης από το οδόστρωμα, το σύστημα e-POWER, ενεργοποιεί τον θερμικό κινητήρα ώστε να φορτίσει την μπαταρία, ώστε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια, όταν οι συνθήκες κίνησης είναι πιο ήσυχες, απενεργοποιώντας παράλληλα τον θερμικό κινητήρα.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μος, αντιπρόεδρο έρευνας και ανάπτυξης της Nissan για την Ευρώπη, την Αφρικη και την Ασία, το σύστημα e-POWER είναι το ιδανικό για τη μετάβαση από τους θερμικούς κινητήρες στους ηλεκτρικούς, με τους αγοραστές ν’ αντιλαμβάνονται άμεσα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, χωρίς παράλληλα να τους απασχολεί το ζήτημα της φόρτισης. Το σύστημα e-POWER θ’ αποτελέσει το διαβατήριο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της εταιρείας, που είναι και ο μελλοντικός της στόχος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *