Nissan Ariya Pole to Pole: Η πιο δύσκολη αποστολή στον κόσμο!

To ηλεκτρικό Nissan Ariya ολοκλήρωσε την πιο δύσκολη οδική διαδρομή στον κόσμο, από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο!


Μετά από 10 μήνες και περισσότερα από 30.000 χλμ, ο Κρις και η Τζούλι, κατάφεραν να διασχίσουν μεγάλο τμήμα της Ανταρκτικής και να καταλήξουν στο Νότιο Πόλο, δημιουργώντας παράλληλα ένα ασύλληπτο ρεκόρ, τη μεγαλύτερη διαδρομή που έχει διανύσει ένα αυτοκίνητο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το τετρακίνητο ηλεκτρικό Ariya e-4ORCE, πέρασε από όλους σχεδόν τους τύπους εδαφών και από τις πιο ακραίες θερμοκρασίες, με επιτυχία και χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας. Το Ariya δεν είχε υποστεί καμία μετατροπή στα ηλεκτρικά μέρη ή στην μπαταρία. Οι όποιες μετατροπές αφορούν στις αναρτήσεις, από την εξειδικευμένη εταιρεία Arctic Trucks και την τοποθέτηση τροχών 39 ιντσών με ελαστικά της BF Goodrich.

To ζευγάρι των Καναδών, δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένο πως κατάφερε να φτάσει στον Νότιο Πόλο μετά από τόσους μήνες συμβίωσης με το Nissan Ariya, αφού είχαν περάσει από πλήθος χωρών της Αμερικανικής Ηπείρου, Βόρειας, Νότιας και Κεντρικής. Η ιδέα γι’ αυτό το ταξίδι είχε ξεκινήσει το 2017, όταν είχαν ολοκληρώσει το ράλι Μογγολίας, με ένα ηλεκτρικό Nissan Leaf αφού διένυσαν 10.000 χλμ. Από τότε μπήκε η ιδέα να πραγματοποιήσουν κάτι που φάνταζε αδύνατο, να «ενώσουν» τους δύο Πόλους της Γης με αυτοκίνητο.

Η Άλισον Γουΐδερσπουν αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Nissan παγκοσμίως, αφού συνεχάρη τον Κρις και την Τζούλι για το ιδιαίτερο αυτό επίτευγμα, δήλωσε πως είναι περήφανη που η Nissan δείχνει νέους δρόμους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητές τους και την αξιοπιστία τους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *