Nissan Ariya Nismo: Αποκάλυψη στο Tokyo Auto Salon 2024

Η Nissan σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία βελτιώσεων, Nismo αποκάλυψε στο Τόκιο δύο νέες, βελτιωμένες εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV Ariya.


Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Nissan, το ηλεκτρικό SUV Ariya, που πρόσφατα μάλιστα ολοκλήρωσε κάτι που φανταζόταν αδύνατο, να «ενώσει» τους δύο Πόλους της γης σε μία διαδρομή χιλιάδων χιλιομέτρων σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε όλα τα δυνατά οδοστρώματα, αποκτά δύο νέες πιο ισχυρές εκδόσεις.

Και δεν είναι μόνο πιο ισχυρές, έχουν αποκτήσει και πιο επιθετικά σχεδιαστικά στοιχεία υπογραμμίζοντας ακόμα περισσότερο την καταγωγή του, καθώς φέρει τα logo NISMO, το αγωνιστικό τμήμα της Nissan δηλαδή.

Οι επεμβάσεις της Nismo είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση τις ισχύος και της χωρητικότητας της μπαταρίας που για την B6 e-4ORCE φτάνει τους 367 ίππους με μπαταρία 66 kWh και στην B9 e-4ORCE τους 435 ίππους με μπαταρία 91 kWh

Εκτός από τους πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, η Nismo επενέβη και στο πλαίσιο, τροποποιώντας επί μέρους στοιχεία, ώστε να παρέχεται αυξημένη ακαμψία, ενώ βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική. Νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου με ελαστικά διαστάσεων 255/45-20.


Επιπροσθέτως, αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα του εσωτερικού, με σπορτίφ στοιχεία και μπάκετ, με επενδύσεις από αλκαντάρα με υπογραφή NISMO, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και σπορ δερμάτινο τιμόνι.


H εμπορική πορεία των δύο εκδόσεων Nismo, θα ξεκινήσει στην Ιαπωνία τον ερχόμενο Μάρτιο κι ίσως αργότερα εμφανιστούν και στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς στην πρώτη τους εμφάνιση το τιμόνι-λόγω Ιαπωνίας-ήταν στη δεξιά μεριά.

Κάτι φυσικά για την αγορά της Ευρώπης το τιμόνι θα έρθει στην αριστερή μεριά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *