Nissan: Ανακαλούνται πάνω από 230 ηλεκτρικά Leaf στην Ελλάδα

Πρόγραμμα ανάκλησης του Leaf εκτελεί η Nissan στην Ελλάδα.


Τα επηρεαζόμενα Leaf είναι συνολικά 236, ενώ έχουν ημερομηνία παραγωγής από 17/12/2017 έως 30/5/2023. 

Στο πλαίσιο εσωτερικών δοκιμών οδήγησης από τη Nissan, εντοπίστηκε μια πιθανή κατάσταση που επηρεάζει τη λειτουργία της Μονάδας Ελέγχου Οχήματος,

Συγκεκριμένα σε σπάνιες περιπτώσεις, μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας cruise control υπάρχει πιθανότητα ακούσιας επιτάχυνσης λόγω της λειτουργίας της μονάδας VCM η οποία επιτρέπει τη διατήρηση πρόσθετης ροπής.

Η κατάσταση αυτή διαπιστώθηκε ως ακολουθία των εξής ενεργειών: 1) Το Cruise Control είναι ενεργοποιημένο. 2) Το Cruise Control απενεργοποιείται. 3) Άμεση αλλαγή D<->B (ή αλλαγή του προγράμματος οδήγησης). 4) Πίεση του πεντάλ γκαζιού <- -> απελευθέρωση.


Διευκρινίζεται πάντως ότι σε κάθε περίπτωση με την εφαρμογή των φρένων το όχημα επιβραδύνει, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό ατυχήματος ή τραυματισμού που να σχετίζεται με την παραπάνω δυνητική κατάσταση.


Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Συνεργείων Ηλεκτρικών Οχημάτων (EV) της Nissan, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ενημέρωση του λογισμικού στην Μονάδα Ελέγχου Αυτοκινήτου (VCM).

Το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Ηλεκτρικών Οχημάτων (EV) της Nissan βρίσκεται με επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Nissan www.nissan.gr/dealer-locator.html (επιλέγεται συνεργείο με την ένδειξη Service EV).

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.,  στους αριθμούς 210-3489313 και 210-3489438.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *