Νέος τεχνικός διευθυντής για την Alfa Romeo

Η Alfa Romeo, ενισχύεται σημαντικά στον τεχνικό τομέα.


Η Sauber ενισχύεται, ενόψει και του ερχομού της Audi ως προμηθευτή κινητήρων και ιδιοκτήτη της ομάδας το 2026.

Η νέα της προσθήκη είναι ο James Key, που θα αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, που θα αναλάβει το νέο του πόστο την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Αυτό σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από αυτήν ο Jan Monchaux.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του στην ομάδα, μετά το 2010-2012.


Ο Andreas Seidl, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sauber δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον James πίσω στο σπίτι του στο Hinwil καθώς ενώνεται μαζί μας για να διαμορφώσουμε το μέλλον αυτής της ομάδας.


«Ο διορισμός του James είναι ένα κρίσιμο βήμα σε αυτό το ταξίδι: έχει εξαιρετική εμπειρία στο άθλημα, όχι μόνο ως Τεχνικός Διευθυντής, αλλά και σε διάφορους άλλους ρόλους στην τεχνική οργάνωση μιας ομάδας. Θα ηγηθεί της διαδικασίας μετασχηματισμού της τεχνικής πλευράς της ομάδας, δίνοντάς μας τα εργαλεία και την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Jan για την πολύτιμη συμβολή του στο να φέρει τη Sauber στο σημείο που βρίσκεται τώρα, μετά την πιο επιτυχημένη σεζόν μας εδώ και μια δεκαετία, στην οποία ανεβήκαμε στην έκτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών».

Ο James Key σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο Hinwil για να δουλέψω με παλιούς και νέους συναδέλφους στη Sauber. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τον χρόνο μου εκεί πριν. Ανυπομονώ να ηγηθώ της τεχνικής πλευράς της ομάδας σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της μακρόχρονης ιστορίας της, καθώς οδεύουμε προς ένα νέο και συναρπαστικό μέλλον. Υπάρχει τεράστιος όγκος δουλειάς μπροστά μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι κάθε μέλος της ομάδας μας που εργάζεται στο Hinwil θα έχει τη δέσμευση, την αποφασιστικότητα και τη δίψα να μας φτάσει στην κορυφή. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος, προσπάθεια και επιμονή, και τα οφέλη από αυτή τη δουλειά θα έρθουν μόνο τις επόμενες δύο σεζόν και μετά, αλλά έχουμε ένα ταξίδι μπροστά μας και έναν οδικό χάρτη που θα ακολουθήσω, τον οποίο ανυπομονώ να ξεκινήσω.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *