Νέο Skoda Roadiaq: Το απόλυτο εκδρομικό όχημα

Στην πλήρη αποκάλυψη του νέου Roadiaq, ύστερα από πολύμηνη αναμονή προχώρησε η Skoda.  


Πρόκειται για ένα και μοναδικό πρωτότυπο όχημα, το οποίο δημιουργήθηκε από συνολικά 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Skoda στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Tο έργο τους ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2022, ολοκληρώθηκε μετά από εννέα μήνες και χρειάστηκαν συνολικά 2.000 ώρες σκληρής εργασίας. Φυσικά είχαν την υποστήριξη από καθηγητές των τμημάτων σχεδίασης, τεχνικής ανάπτυξης και παραγωγής, αλλά και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Για την τσέχικη εταιρεία αποτελεί παράδοση η ετήσια παραγωγή ενός πρωτότυπου και ευφάνταστου οχήματος από τους σπουδαστές της, ενώ το επερχόμενο Roadiaq θα είναι το ένατο κατά σειρά. Το  Roadiaq περιγράφεται ως ένα πολυλειτουργικό όχημα, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να εργαστεί εν κινήσει, να ταξιδέψει, να χαλαρώσει και να κοιμηθεί, ενώ βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Enyaq 80x Sportline.

Οι δυο ηλεκτροκινητήρες του (εμπρός 150 kW και πίσω 80 kW) εξασφαλίζουν τετρακίνηση, ενώ η μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 82 kWh (καθαρή 77 kWh), επιτρέπει αυτονομία έως και 495 χλμ. (μέτρηση WLTP). Διαθέτει μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο, οθόνη 27 ιντσών, θύρες USB, κρεβάτι, μικρή κουζίνα, ασύρματο ηχείο, ντουζιέρα, μηχανή εσπρέσο, καρέκλες, τραπέζια, πιάτα, κατσαρόλες, τηγάνια, φλιτζάνια και ποτήρια.


Από ηλιακά πάνελ αντλείται πρόσθετη ενέργεια για τις λειτουργικές ανάγκες διαμονής των επιβατών, ενώ θα μπορεί να συνδεθεί με εξωτερική παροχή ρεύματος σε κάμπινγκ. Στο αμάξωμα του Enyaq πραγματοποιηθήκαν αρκετές τροποποιήσεις όπως η νέα δομή οροφής και η νέα πίσω πόρτα που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας σκηνής.


Πατάει σε τροχούς 21 ιντσών, ενώ διχρωμία στο αμάξωμα σχηματίζει η πράσινη (Emerald Green) και λευκή (Moon White) απόχρωση. Το μήκος και το πλάτος παραμένουν σταθερά στα 4.649 και 1.879 χλστ. αντίστοιχα, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε στα 2.770 χλστ. και η απόσταση από το έδαφος στα 190 χλστ.

Λόγω του νέου τμήματος της οροφής, το ύψος έχει αυξηθεί 35 εκατοστά, φτάνοντας πλέον στα 2.050 χλστ. Στο εσωτερικό, τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για τα καλύμματα των καθισμάτων, τις επενδύσεις των θυρών και τον πίνακα οργάνων είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *