Νέο Skoda Roadiaq: Με δική του κουζίνα και ηλιακά πάνελ

Ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο, το Roadiaq, θα αποκαλύψει μέσα στον Ιούνιο η Skoda. 


Παρότι το νέο Roadiaq δε θα εισέλθει στη γραμμή παραγωγής, η δημιουργία του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η σχεδίαση, η ανάπτυξη και η κατασκευή του νέου Roadiaq έχει υλοποιηθεί από συνολικά 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της εταιρίας στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Φυσικά έχουν την υποστήριξη από καθηγητές των τμημάτων σχεδίασης, τεχνικής ανάπτυξης και παραγωγής, αλλά και από έναν εξωτερικό συνεργάτη που ειδικεύεται στη μετατροπή τροχόσπιτων.

Για την τσέχικη εταιρεία αποτελεί παράδοση η ετήσια παραγωγή ενός πρωτότυπου και ευφάνταστου οχήματος από τους σπουδαστές της, ενώ το επερχόμενο Roadiaq θα είναι το ένατο κατά σειρά.

Οι περιορισμένες μέχρι τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι θα βασίζεται στο τετρακίνητο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Enyaq, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα πολυλειτουργικό τροχόσπιτο που θα λειτουργεί ως κινητό γραφείο και χώρος διαμονής, παρέχοντας άφθονο χώρο για εργασία και χαλάρωση, ενώ στο εσωτερικό του θα χρησιμοποιηθούν βιώσιμα υλικά π.χ στα καλύμματα καθισμάτων.

Το μήκος, το πλάτος και το μεταξόνιο του γνωστού Enyaq θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα, ωστόσο το ύψος θα αυξηθεί στα 1.966 χλστ. (+35 εκατοστά) λόγω της νέας οροφής, η οποία έχει σχεδιαστεί να προσφέρει άφθονο χώρο για εργασία και χαλάρωση. Σημειώνεται ακόμα ότι το νέο Roadiaq θα διαθέτει ηλιακά πάνελ, από τα οποία θα αντλείται πρόσθετη ενέργεια για τις λειτουργικές ανάγκες διαμονής των επιβατών, ενώ θα μπορεί να συνδεθεί με εξωτερική παροχή ρεύματος σε κάμπινγκ.


Πλήρως επανασχεδιασμένη αναμένεται η πόρτα του χώρου αποσκευών, η οποία θα δίνει πρόσβαση σε μια μικρή κουζίνα! Ο χώρος διαβίωσης πίσω από το όχημα θα μπορεί να αυξηθεί με μια ειδική τέντα. Η μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο επιτρέπει στους επιβάτες να εργάζονται και να μεταδίδουν βίντεο από οπουδήποτε.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *