Νέο Passat: Αποκλειστικά station wagon

Πολύ σκληρό για να «πεθάνει» αποδεικτύεται το Passat, με τη Volkswagen να δίνει στη δημοσιότητα teaser φωτογραφίες της 9ης γενιάς του.


Το επερχόμενο Passat εμφανίζεται φορώντας αρκετό καμουφλάζ, το οποίο έχει σχέδια από pixels.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, ενώ μια σημαντική αλλαγή στη γκάμα του είναι ότι πλέον δε θα προσφέρεται ως sedan, αλλά μόνο με το πρακτικότερο station wagon αμάξωμα. Σημειώνεται ότι θα κατασκευάζεται στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η ανέγερσή του θα γίνει πάνω στην πλατφόρμα MQB Evo, ενώ θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις. Αναλυτικότερα, το μήκος του θα φτάνει τα 4.917 χλστ. (+144 χλστ.), το πλάτος τα 1.852 χλστ. (+20 χλστ.) και το ύψος τα 1.482 χλστ. (+7 χλστ). Περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό θα φέρει το μακρύτερο κατά 50 χλστ. μεταξόνιο των 2.841 χλστ., το οποίο εξασφαλίζει επιπλέον 50 χλστ. χώρο για τα πόδια των επιβατών.

Οι προαιρετικοί εμπρός προβολείς matrix Led του νέου Passat θα μπορούν να φωτίσουν το δρόμο μπροστά σε μια απόσταση έως και 500 μέτρων, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα θα επικοινωνούν μεταξύ τους με μια λεπτή Led μπάρα.


Στο εσωτερικό τώρα, θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών και οθόνη 12,9 ή προαιρετικά 15 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ στα εξτρά περιλαμβάνεται και το head-up display που προβάλει στο παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό σημαντικές πληροφορίες και ενδείξεις. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αυξήθηκε κατά 40 λίτρα στα 690 λίτρα, ενώ πλέον όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.920 λίτρα.


Πληρέστατη θα είναι η γκάμα κινητήρων του νέου Passat, καθώς θα περιλαμβάνει επιλογές βενζίνης, πετρελαίου, ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης, με τα τελευταία να έχουν ισχύ από 204 έως 272 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 120 χλμ., ενώ θα υποστηρίζει σύνδεση σε ταχυφορτιστή.

Χάρη στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση DCC Pro σε κλάσματα του δευτερολέπτου, υπολογίζεται και ρυθμίζεται η καταλληλότερη απόσβεση για κάθε τροχό, με το νέο Passat να προσφέρει βελτιωμένη άνεση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *