Νέο Opel Combo: Ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και diesel

H Opel αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες του νέου Combo, το οποίο έχει πλέον περισσότερους λόγους να ξεχωρίζει στην κατηγορία του.


Από τα επιβατικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας προέρχεται η νέα μάσκα “Opel Vizor”, ενσωματώνοντας σε ένα μαύρο ενιαίο πάνελ τα Led φώτα και το έμβλημα της μάρκας στο κέντρο.

Στο εσωτερικό τώρα, συναντάμε πρώτη φορά σε ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Opel, έγχρωμη κεντρική οθόνη 10 ιντσών με ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies. Επίσης παρέχεται ασύρματη συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

To Combo Electric έχει στη φαρέτρα του νέο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 136 ίππων και 270 Nm ροπής, ο οποίος του επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Παράλληλα η νέα μπαταρία, χωρητικότητας 50 kWh, υπόσχεται με μια πλήρη φόρτιση 330 χλμ. αυτονομία (μέτρηση WLTP), δηλαδή 50 χλμ. επιπλέον σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Στάνταρ είναι ο ενσωματωμένος φορτιστής 7.4 kW και προαιρετικός ο 11 kW, ενώ η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε λιγότερα από 30 λεπτά, σε ταχυφορτιστή 100 kW. Για πρώτη φορά στο Combo ενσωματώνεται μια αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης που συμβάλλει στη διατήρηση αυτονομίας της μπαταρίας σε χαμηλές θερμοκρασίες.


Τα paddles πίσω από το τιμόνι επιτρέπουν τη ρύθμιση ανάκτησης ενέργειας, κατά τη διάρκεια της πέδησης, σε τρία επίπεδα, ενώ διαθέσιμα είναι τα τρία προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Power). Σημειώνεται ότι στη γκάμα του Combo θα υπάρχει επίσης θερμικός κινητήρας βενζίνης αλλά και πετρελαίου, με τον τελευταίο να προσφέρεται και με αυτόματο εκτός από μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.


Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για το ηλεκτρικό ή με θερμικό κινητήρα Combo συνεχίζει να  προσφέρει έως και 4,4 κυβικά μέτρα χώρου αποθήκευσης στην κατηγορία του, ενώ το ωφέλιμο φορτίο και η ικανότητα ρυμούλκησης βρίσκονται στα 780 και 750 κιλά αντίστοιχα.  To Combo προσφέρεται σε δύο μήκη, με δύο ή τρία μπροστινά καθίσματα και με επιβατική πενταθέσια έκδοση Crew Cab.

Πρεμιέρα στο Combo κάνουν οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Intelli-Lux LED Matrix, με συνολικά 14 στοιχεία LED που μεταβαίνουν αυτόματα στη μεγάλη σκάλα και προσαρμόζουν συνεχώς την εμβέλεια και την κατανομή του φωτός, αναγνωρίζοντας προπορευόμενα ή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας οχήματα, ώστε να μην «τυφλώνουν» τους άλλους οδηγούς.

Ειδική μνεία γίνεται στο σύστημα Dynamic Surround Vision, το οποίο χρησιμοποιεί δύο κάμερες, η μία βρίσκεται πάνω από τις πίσω πόρτες και η άλλη κάτω από τον εξωτερικό καθρέφτη από την πλευρά του συνοδηγού. Οι εικόνες που καταγράφουν προβάλλονται στο νέο ψηφιακό κεντρικό καθρέφτη υψηλής ευκρίνειας, εξασφαλίζοντας καλύτερη περιμετρική ορατότητα και ασφάλεια.

Οι πωλήσεις των νέων Opel Combo και Combo Electric θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *