Νέο Audi Q6 E-tron: Αποκάλυψη στο Μόναχο

Tο πρωτότυπο Audi Q6 E-Tron πάνω στο οποίο θα πατήσει η επερχόμενη έκδοση παραγωγής, είδαμε στο Μόναχο.


Το Q6 E-Tron θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Q4 E-Tron και το Q8 E-Tron, αποτελώντας μια πολύ σημαντική προσθήκη στην γκάμα της εταιρείας. Εκτός αυτού, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα PPE την οποία η Audi έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Porsche.

Οι σχεδιαστές διάλεξαν έναν αρκετά «επιθετικό» σχεδιασμό για τον μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει διαχύτης στο χρώμα του αμαξώματος. Μαζί με την SUV θα λανσαριστεί κι η Coupe SUV εκδοχή του αυτοκινήτου.

Τόσο η συμβατική Q6 έκδοση, όσο και η πιο σπορ, SQ6, θα εφοδιάζονται με το ίδιο σύστημα μπαταριών των 100 kWh που υποστηρίζει ταχύτητα φόρτισης έως και 270 kW. Αυτό σημαίνει ότι η στάθμη της μπαταρίας μπορεί να φτάσει από το 10-80% μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Στην πρώτη περίπτωση θα τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 375 ίππους, αγγίζοντας τους 396 ίππους με τη βοήθεια του power boost, ενώ στη δεύτερη θα αποδίδει από 483 έως 510 ίππους. ‘Όσο για την αυτονομία, ο κατασκευαστής έχει μιλήσει για έναν αριθμό που θα φτάνει κοντά στα 600 km με μία πλήρη φόρτιση.


Στο πλαίσιο της έκθεσης ΙΑΑ Mobility 2023 η Audi έριξε ακόμα μια… σταγόνα στο ποτήρι της αποκάλυψης του νέου Audi Q6 e-tron, παρουσιάζοντας πλήρως την καμπίνα του. Ο σχεδιασμός της έχει γίνει με γνώμονα τον οδηγό και τους επιβάτες, έχοντας υιοθετήσει μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση.


Τα στοιχεία της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε δημιουργείται μια τρισδιάστατη αίσθηση. Η πανοραμική οθόνη MMI (Multi-Media Interface) κι η οθόνη MMI στη μεριά του συνοδηγού συνθέτουν την «ψηφιακή σκηνή,» όπως την ονομάζει η Audi.

Η πρώτη οθόνη αποτελείται από το ψηφιακό cockpit των 11,9 ιντσών και μια οθόνη αφής 14,5 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Ο συνοδηγός έχει λάβει επίσης μια οθόνη 10,9 ιντσών.

Οι τεχνολογικές προσθήκες δε σταματούν εδώ. Η Audi έχει προικίσει την καμπίνα του Q6 E-Tron με Interaction Light, το οποίο υπογραμμίζει όλες τις επιφάνειες του εσωτερικού με μια καμπυλωτή λωρίδα LED που έχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες: προβάλει την κατάσταση, την ασφάλεια και την κατάσταση φόρτισης του οχήματος.

Όντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό, ευρύχωρο SUV, το Q6 E-Tron προσφέρει σε όλους τους επιβάτες αρκετό χώρο και πολλές διαφορετικές επιλογές αποθήκευσης, με χώρους τόσο μέσα στην καμπίνα, όσο και στο πορτπαγκάζ. 


Όσο για το των χώρο αποσκευών, έχει χωρητικότητα 526 L, ενώ όταν τα καθίσματα είναι διπλωμένα, ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος εκτοξεύεται στα 1.529 L. Υπάρχει κι ένας ακόμη, μικρότερος χώρος, 64 L, για την αποθήκευση καλωδίων φόρτισης και μιας μικρής βαλίτσας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *