Mitsubishi Pajero: Θα επιστρέψει ως υβριδικό

Η Mitsubishi εμφανίζεται αποφασισμένη να επαναφέρει ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην γκάμα της, που έχει γράψει τη δική του ιστορία.


Σύμφωνα με το πληροφορίες το νέο μοντέλο δε θα μοιάζει ιδιαίτερα με τον πρόγονό του, θα είναι πολυτελές και θα ανταγωνίζεται τα Land Rover.

Η Mitsubishi έχει ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο το νέο Pajero να βασιστεί στο πλαίσιο του Triton, όμως θεωρήθηκε ότι αυτή η επιλογή θα περιόριζε τα επίπεδα άνεσης. Έτσι, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πλέον στραφεί προς την εξηλεκτρισμένη πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει την επόμενη γενιά του Outlander.

Αυτό σημαίνει ότι αν το project προχωρήσει, θα πωλείται αποκλειστικά ως PHEV, όμως δεν έχει γίνει γνωστό, ποιο ακριβώς θα είναι το κινητήριο σύνολο που θα κρύβεται κάτω από το καπό. Ενδέχεται να είναι κάποια βελτιωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα 2,4 L που χρησιμοποιεί το τρέχον Outlander PHEV. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνοδεύεται από το σύστημα τετρακίνησης S-AWC της εταιρείας.

Όσο για τις διαστάσεις του, αναμένεται να ξεπερνά σε μέγεθος το Outlander, δηλαδή τα 4.900 mm σε μήκος, τα 1.850 mm σε ύψος και τα 1.900 mm σε πλάτος.


Το Pajero αποσύρθηκε από τους καταλόγους της Mitsubishi το 2021, αν και συνεχίζει να πωλείται με άλλο όνομα σε κάποιες αγορές. Η πιθανή ημερομηνία επιστροφής του έχει οριστεί για το 2027, ενώ η τιμή του θα κυμανθεί κοντά στα 8 εκατ. yen, δηλαδή περίπου 50.000 ευρώ. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, δήλωση, ή έστω νύξη σχετικά με το ενδεχόμενο υλοποίησης του συγκεκριμένου εγχειρήματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *