Mitsubishi Pajero: Στα κορυφαία ιαπωνικά μοντέλα

Ως ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, επιλέχθηκε από το Japan Automotive Hall of Fame το Pajero.


Το πρώτο Pajero κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1982 ως ένα τετρακίνητο off-road που συνδύαζε την εξαιρετική εκτός δρόμου συμπεριφορά με την ευκολία χρήσης ενός επιβατικού αυτοκινήτου. Συνολικά κατασκευάστηκαν 3,25 εκατ. μονάδες στις τέσσερις γενιές τουέως ότου η παραγωγή σταμάτησε το 2021.

Κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 170 χώρες και αγαπήθηκε φανατικά από εκατομμύρια οδηγούς που πήραν το τιμόνι στα χέρια τους. Στην Ιαπωνία, το Pajero έγινε μια από τις πιο εμβληματικές σειρές της Mitsubishi, προσθέτοντας μοντέλα όπως το Pajero Mini το 1994, το Pajero Junior το 1995 και το Pajero iO το 1998.

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσε και στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το ντεμπούτο του να έρχεται στο απαιτητικό Ράλι Ντακάρ το 1983. Μάλιστα, δύο χρόνια αργότερα έφτασε στην πρώτη του νίκη η οποία έσπασε το ρόδι για όχημα ιαπωνικής κατασκευής στον αγώνα. 

Συνολικά έτρεξε 26 φορές μέχρι το 2009 και σημείωσε 12 νίκες, εκ των οποίων οι 7 διαδοχικές, αποδεικνύοντας στην πράξη την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και την αντοχή του. Όλη αυτή η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσω των συμμετοχών στους αγώνες αξιοποιήθηκε από τον κατασκευαστή για να βελτιώσει τόσο το Pajero όσο και άλλα μοντέλα στη γκάμα της Mitsubishi. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *