Mitsubishi: Επανέρχεται το Colt με στολή Renault

Στο δρόμο που χάραξε το ASX κινείται η Mitsubishi και με το Colt.


Η έβδομη γενιά του πετυχημένου μοντέλου θα βασίζεται στην ανανεωμένη σειρά του Renault Clio, με μόνη διαφορά τη μάσκα, όπου θα υπάρχουν τα σήματα της ιαπωνικής εταιρίας.

Διαφορές μεταξύ των κινητήρων που θα κινούν το Clio και το Colt δεν θα υπάρχουν όπως δείχνει η όλη συνεργασία.

Αντί για το ατμοσφαιρικό ή και turbo ενός λίτρου κινητήρες που κινούσε κυρίως τα τελευταία Colt (2013)  κάτω από το καπό θα «φιλοξενούνται» ήπια υβριδικά σύνολα 1.2 λίτρων με 90, 110 και 130 ίππους, ενώ θα υπάρχουν και εκδόσεις LPG (υγραέριο) όπου η γαλλική εταιρία δείχνει μια αδυναμία σε αυτή τη μορφή καυσίμου, τόσο για τα μοντέλα της Renault, όσο και για της Dacia.

Θα είναι δηλαδή το πρώτο υβριδικό Colt στην ιστορία του μοντέλου.


Ακόμα είναι πολύ νωρίς για περισσότερες πληροφορίες, καθώς η παρουσίαση του νέου Colt έχει προγραμματιστεί για το πρώτο 15ημερο του Ιουνίου 2023.


Όμως την παρουσίαση του νέου Colt θα την προλάβει η Renault, με την αποκάλυψη του νέου Clio που είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο.

Το νέο Colt είναι το πρώτο από τα 16 νέα μοντέλα που ετοιμάζει να παρουσιάσει η Mitsubishi στα επόμενα 5 χρόνια, από τα οποία περισσότερα από τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Όλα βασισμένα στα μοντέλα Renault με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις, όπως τα SUV, Outlander και Eclipse, που ενδεχομένως στη νέα γενιά να φέρουν μηχανικά μέρη και υβριδικά συστήματα της Nissan, καθώς και αυτό το ιαπωνικό brand αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *