Mitsubishi ASX: Η Νέα Γενιά του Δημοφιλούς SUV στην Ελλάδα

Η έλευση της Νέας Γενιάς ASX στην ευρωπαϊκή αγορά σηματοδότησε μία συναρπαστική στιγμή για την Mitsubishi Motors Europe. Το νέο μοντέλο ήρθε να εμπλουτίσει την ευρωπαϊκή γκάμα της Mitsubishi Motors, η οποία αποτελείται από το Space Star και το Eclipse Cross PHEV SUV, με το ολοκαίνουργιο COLT να ακολουθεί.


Το νέο ASX (“Active Sports X-over”) τοποθετείται στην καρδιά της βασικής κατηγορίας B-SUV. Αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην περιοχή.

Η ανάπτυξη της κατηγορίας SUV και η ηλεκτροκίνηση παραμένουν οι κυρίαρχες τάσεις σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί. Η Ευρώπη εισάγει νέα πρότυπα και οι πελάτες έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα οχήματά τους, καθιστώντας το νέο ASX επίκαιρο αλλά και σημαντικό για τη μάρκα.

Η Νέα Γενιά ASX βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, επωφελούμενη από τις συνέργειες που προσφέρει η Συμμαχία. Την ίδια στιγμή προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, όπως Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) και Mild Hybrid, προηγμένα συστήματα ασφάλειας καθώς και όλα τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ψηφιοποίησης που αναμένουν οι πελάτες σήμερα. 

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου ASX έχει αναπτυχθεί με στόχο τη δημιουργία ενός B-SUV που  ξεχωρίζει στο δρόμο. Αισθητικά αποπνέει δύναμη, δυναμισμό, στιβαρότητα και σπορ χαρακτήρα. 


Παρατηρώντας το αυτοκίνητο από μπροστά, η μάσκα Dynamic Shield επικοινωνεί τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα το εμβληματικό λογότυπο των τριών διαμαντικών που πλαισιώνεται από τα φώτα ημέρας LED. Επιπλέον, στο εμπρός τμήμα τα στοιχεία της μάσκας αποτυπώνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του ASX σε κάθε μια από τις τέσσερες διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού: INFORM, INVITE PLUS, INTENSE PLUS και INSTYLE.


Η πλαϊνή όψη συνεχίζει με συνέπεια το σχεδιαστικό θέμα. Η κομψή, ρέουσα σιλουέτα συνδυάζεται με φαρδείς, ψηλούς ώμους που διαμορφώνουν ένα ευέλικτο και σπορ σχεδιασμό με τροχούς 17” ή 18” οι οποίοι τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική εμφάνιση. Οι τροχοί Flex των 17 ιντσών περιλαμβάνουν ένα ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα, ενώ οι αλουμινένιοι τροχοί των 18 ιντσών υιοθετούν σχεδίαση Diamond cut black.

Το πίσω τμήμα διαθέτει ομοίως ευέλικτο και σπορ σχεδιασμό. Ιδιαίτερη αίσθηση προξενεί ο σχεδιασμός των φώτων τα οποία, όπως και οι εμπρός προβολείς, είναι full-LED. Όλα αυτά συμπληρώνονται από τη νέα σχεδίαση του λογοτύπου ASX και το σμιλεμένο λεκτικό σήμα της Mitsubishi στην πίσω πόρτα, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για το νέο Mitsubishi ASX.

Το νέο ASX διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές, και συγκεκριμένα στα μεταλλικά χρώματα Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey, και στο απλό Charcoal Blue. Στις εκδόσεις INTENSE PLUS και INSTYLE, η οροφή παραγγέλνεται και στην μεταλλική απόχρωση Onyx Black που πετυχαίνει μία ιδιαίτερη αύρα με τη διχρωμία της.

Το εσωτερικό του νέου ASX είναι ευέλικτο και έτοιμο να υποστηρίξει οποιαδήποτε συνθήκη χρήσης. 


Η SUV πρακτικότητα ενός του νέου ASX γίνεται άμεσα αντιληπτή: το υψηλό hip point είναι ένα στοιχείο που εκτιμούν ιδιαίτερα οι κάτοχοι μοντέλων SUV καθώς διευκολύνει την είσοδο και την έξοδό τους από το όχημα. Ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο εξοπλισμού, διατίθεται μία ποικιλία υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι εξασφαλίζουν άνετα ταξίδια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στο πίσω μέρος της καμπίνας, το συρόμενο κάθισμα παρέχει άνεση αλλά και πρόσθετη ευελιξία. Καθώς μπορεί να μετακινείται σε μια διαδρομή έως και 16 cm προς τα εμπρός, απελευθερώνει περισσότερο χώρο – είτε προσθέτοντας επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτ μπαγκάζ είτε διευρύνοντας το χώρο για τα πόδια των επιβατών. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 114 λίτρα (VDA) χωρητικότητας, πλέον των 442 λίτρων (VDA) που παρέχονται μεταξύ του δαπέδου του πορτ μπαγκάζ και των καθισμάτων μέχρι το ύψος της πλάτης τους. Η εν λόγω διάταξη παρέχεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού.

Οι αγοραστές του νέου ASX θα μπορούν να επιλέξουν από μια πλήρη γκάμα αξεσουάρ και ειδικά σχεδιασμένα πακέτα που ταιριάζουν σε κάθε τρόπο ζωής, ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν το όχημα ειδικά για τις ανάγκες τους.

Υπάρχει το κατάλληλο πακέτο αξεσουάρ για όλες τις επιθυμίες, όπως αναβάθμιση στυλ, άνεσης και ασφάλειας, λύσεις μεταφοράς και εξοπλισμός για σπορ δραστηριότητες.

Η σειρά αξεσουάρ αισθητικής αναβάθμισης περιλαμβάνει πλαϊνά σκαλοπάτια, διακοσμητικές μπάρες off-road, καλύμματα καθρεπτών, φωτιζόμενο προστατευτικό εισόδου, σπορ πεντάλ και επαγωγικό φορτιστή. Επιλογές που αναβαθμίζουν την άνεση και την ασφάλεια περιλαμβάνουν αρθρωτή προστασία χώρου αποσκευών, φωτισμό κάτω μέρους αμαξώματος, λασπωτήρες, σύστημα οργάνωσης χώρου αποσκευών για ταξίδια και διαχωριστικό πλέγμα. Για τη μεταφορά εξοπλισμού και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα πακέτο κοτσαδόρου, μπαγκαζιέρα οροφής, πίσω σχάρα ποδηλάτου και μια βάση πολλαπλών λειτουργιών για το προσκέφαλο.

Όπως όλα τα οχήματα της Mitsubishi Motors που πωλούνται στην Ευρώπη, η Νέα Γενιά ASX συνοδεύεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment, που αποτελεί διαβεβαίωση για τους πελάτες και απόδειξη της ποιότητας και της εμπιστοσύνης της μάρκας στα οχήματά της.

Το νέο ASX, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, συνοδεύεται από:

  • Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 km.
  • Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
  • Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km 
  • Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
  • Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).

Οι τιμές ξεκινούν από 20.096 ευρώ για την έκδοση 1.0-T 6MT INFORM και φτάνουν στις 47.840 ευρώ για την έκδοση PHEV 1.6 AT INSTYLE

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *