MINI EV: Η ώρα της αποκάλυψης

Λίγες μέρες πριν την φυσική αποκάλυψη των νέων MINI EV στην έκθεση του Μονάχου, η εταιρία θα παρουσιάσει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου διαδικτυακά το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper και το καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman.


Αρχικά, αμφότερα τα EV θα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις, S και SE, ενώ θα ακολουθήσει, και η πιο ισχυρή John Cooper Works.

Το MINI Cooper EV, στη βασική του έκδοση E, θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 184 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 40,7 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 300 km. Η πιο δυνατή έκδοση, SE, θα εφοδιάζεται με μπαταρία 54,2 kWh και θα έχει ισχύ 218 PS, με την αυτονομία να «ανεβαίνει» περίπου στα 400 km.

Περνώντας στο SUV, το νέο ηλεκτρικό Countryman θα μοιράζεται την πλατφόρμα με την BMW iX1. Γνωρίζουμε ότι θα μεγαλώσει, έχοντας μήκος 4.429 mm, αυξημένο κατά 130 mm από την τρέχουσα γενιά, ενώ θα προσφέρει μεγαλύτερο «αέρα» πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, με ύψος 1.613 mm (αυξημένο κατά σχεδόν 60 mm).

Η βασική παραλλαγή Countryman E θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 191 PS, ενώ η τετρακίνητη SE ALL4 θα εφοδιάζεται με έναν σε κάθε άξονα, συνολικής απόδοσης 313 PS. Η μπαταρία θα είναι ενεργειακής χωρητικότητας 64,7 kWh και για τις δύο εκδόσεις, εξασφαλίζοντας αυτονομία περίπου 450 km για την E και ελαφρώς μικρότερη για την τετρακίνητη.


Η MINI έχει ήδη αποκαλύψει το εσωτερικό των νέων μοντέλων της, με τη νέα κεντρική στρογγυλή οθόνη αφής OLED 9,4 ιντσών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *