Μία στις τέσσερις Ferrari έχει γυναίκα οδηγό

Μία στις τέσσερις Ferrari που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας, έχει γυναίκα οδηγό!


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η συγκεκριμένη χώρα είναι η πρώτη στην οποία οι πωλήσεις της ιταλικής φίρμας την τελευταία πενταετία σε γυναίκες αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 26% του συνόλου.

Το ποσοστό αυτό αφορά καινούριες και μεταχειρισμένες Ferrari.

 Η συγκεκριμένη ποσόστωση υπερβαίνει κατά πολύ τις αντίστοιχες πωλήσεις Ferrari σε γυναίκες σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με πηγές που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν ακριβείς αριθμούς ώστε να υπάρξει σύγκριση.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ότι οι γυναίκες ενθουσιάζονται όλο και περισσότερο για τα προϊόντα και τις εμπειρίες μας», δήλωσε στο Bloomberg ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna. Μάλιστα, επεσήμανε ότι αυξάνεται και ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που χρηματοδοτούνται από την εταιρεία, όπως η εκπαίδευση για οδήγηση  αγωνιστικών αυτοκινήτων.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κινέζες που αγοράζουν τα ιταλικά supercars είναι συνήθως στελέχη του βιομηχανικού κλάδου, των τεχνολογιών, του real estate, ασφαλώς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Και πάλι, ωστόσο, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα συγκεκριμένοι αριθμοί.


Η Κίνα φιγουράρει στη 2η θέση της παγκόσμιας λίστας των χωρών με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Επιπλέον, οι Κινέζες κυριαρχούν στη λίστα με τις πλουσιότερες γυναίκες της Ασίας, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ακόμα και στα social media της Κίνας υπάρχει αντίστοιχο «ρεύμα» για πώληση Ferrari σε γυναίκες, με αρκετά σχετικά διαφημιστικά video στο Douyin, το κινεζικό Tik Tok.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *