Mercedes: Συνεργασία με Microsoft – ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το αντικείμενο συνεργασίας της Mercedes με την Microsoft.


Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 900.000 οχήματα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη.

Η γερμανική εταιρία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί για αιτήματα μέσω του φωνητικού βοηθού Hey Mercedes, που αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες του συστήματος. Είναι η πρώτη εφαρμογή του ChatGPT σε όχημα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Microsoft.

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι ένα προαιρετικό πρόγραμμα beta για πελάτες στις ΗΠΑ θα ξεκινούσε άμεσα. Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν μέσω της εφαρμογής της εταιρείας, που ονομάζεται Mercedes me ή απευθείας από το όχημα χρησιμοποιώντας τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes, θέλω να συμμετάσχω στο πρόγραμμα beta».

Ενώ κάποιοι, όπως η General Motors, λένε ότι τα αυτόνομα οχήματά τους χρησιμοποιούν, ήδη, προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη ή μηχανική εκμάθηση, η συνεργασία της Mercedes σηματοδοτεί μια από τις πρώτες περιπτώσεις ειδικής χρήσης για το ChatGPT.


Η GM νωρίτερα μέσα στο χρόνο δήλωσε ότι διερευνά περιπτώσεις χρήσης για το ChatGPT στα οχήματά της ως μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας με τη Microsoft, τον επενδυτή στο OpenAI, που δημιούργησε την τεχνολογία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *