Mercedes Simplex: Κόσμημα 119 ετών

Η συγκεκριμένη κόκκινη Mercedes Simplex των 60 ίππων, από το μακρινό 1904, είναι το παλαιότερο αυθεντικό όχημα στη συλλογή από τα 160 μόνιμα εκθέματα του μουσείου.


Ήταν το κορυφαίο μοντέλο της DMG (Daimler-Motoren-Gesellschaft), ενώ ήταν το πρώτο που έλαβε το όνομα Mercedes. Από την περίοπτη θέση που κατέχει επάξια στο μουσείο δεν έχει απουσιάσει ποτέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο στα μέσα Αυγούστου πέρασε την πόρτα της εξόδου για να επιστρέψει αρχές του 2021.

Κλήθηκε να δώσει το «παρών» σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ιστορία της S-Class στο Κέντρο Κλασσικών Οχημάτων της Mercedes, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Φέλμπαχ της Γερμανίας, κοντά στη Στουτγάρδη.

Πώς όμως κατέβηκε η εμβληματική Mercedes Simplex, βάρους περίπου 2,2 τόνων, 42 μέτρα από τον έβδομο όροφο στο ισόγειο του μουσείου; Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός του μουσείου ανυψωτικό μηχάνημα, το οποίο έπρεπε να πιάσει με προσοχή, αλλά πολύ γερά, την Mercedes Simplex και να τη μεταφέρει στο μόνιμα εγκατεστημένο γερανό του μουσείου.

Πρόκειται για μια γερανογέφυρα μήκους 15 μέτρων, πλάτους 4 μέτρων και βάρους περίπου 20 τόνων. Το ωφέλιμο φορτίο της γερανογέφυρας είναι σχεδόν 20 τόνοι, επομένως μπορεί να μεταφέρει τα μεγάλα λεωφορεία και φορτηγά που φιλοξενούνται στο μουσείο.


Ένα κλειστό φορτηγό περίμενε μπροστά από το μουσείο για να παραλάβει τη Mercedes Simplex και να τη μεταφέρει στον προορισμό της, ο οποίος απήχε μόλις επτά χιλιόμετρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *